Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OC MSI GTX 970

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, bawiłem się w OC ww. karty, zakończyłem z takimi ustawieniami:

Zv3kS2x.png

Temperatura podczas FurMarka nie przekracza 76°C (2 stopnie więcej niż bazowo). Wszystko dobrze ustawiłem? Power limit nie trzeba zwiększać?

Opublikowano

Jest na auto.

Mam dalej kręcić? Ile jest taką normą na GTX 970 od MSI? Na yt widziałem że przy 200 przestawali. 

Opublikowano

Na yt kręcili do 200 bo może mieli gorsza sztukę. Zwiększ power limit i temperature target ma maksa. Możesz śmiało kręcić dalej swojego gtx bo świetnie się podkręcają. http://m.benchmark.pl/testy_i_recenzje/test-kart-nvidia-geforce-gtx-970-i-980/strona/23007.html przykładowe wyniki. Ustaw najwyższy z tych i testuj kilka godzin w grze wymagającej np Witcher 3. Jak jest ok to +5mhz i dalej, jeżeli wywala sterownik lub jakiekolwiek błędy taktowanie rdzenia - 10 i testujesz, to samo z pamięciami. Jeżeli bardziej ogarniasz możesz zmieniać napięcie by dostarczyć więcej papu rdzeniowi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...