Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wspomaganie kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pasek klinowy masz zazwyczaj na wierzchu od strony rozrządu naturalnie. Bywają utrudnienia gdzie np. trzeba demontować łapy silnika aby go wymienić.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Dziś nie mogłem wyjechać z parkingu ( wyjątkowo ciasnego ), kierownica musiałem kręcić z całej siły... Mam hydrauliczne wspomaganie, co musiało by się stać, żeby zaczęła się świecić kontrolka na desce? Stawiałem na pasek albo pompę ( to raczej nie jest wina płynu, ten problem wystąpił nagle ). Dostępu do tych części raczej nie mam, bo pod maską wszystko jest upchnięte i właściwie jest tylko dostęp do podstawowych płynów.

Opublikowano

Dziś nie mogłem wyjechać z parkingu ( wyjątkowo ciasnego ), kierownica musiałem kręcić z całej siły... Mam hydrauliczne wspomaganie, co musiało by się stać, żeby zaczęła się świecić kontrolka na desce? Stawiałem na pasek albo pompę ( to raczej nie jest wina płynu, ten problem wystąpił nagle ). Dostępu do tych części raczej nie mam, bo pod maską wszystko jest upchnięte i właściwie jest tylko dostęp do podstawowych płynów.

Podaj model auta.

Jeżeli by Ci zjechał pasek z któregoś koła lub się zerwał to nie miałbyś też ładowania.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Mercedes a klasa 170. Jeżdżę już tak kilka dni, nie jest aż tak źle, aczkolwiek czuję że kierownica ciężej chodzi. Też myślę, że gdyby to była poważniejsza awaria, to było by coś słychać z pod maski, albo chociaż kontrolka by się świeciła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...