Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką przeróbkę na XBOX 360?

Dicember

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcę kupić konsole xbox360 przerobioną i mam pytanie którą metodę przeróbki wybrać LT 3.0 czy RGH ?

Czytałem ze do nagrywania gier pod LT 3.0 potrzebna jest odpowiednia nagrywarka ale też słyszałem że da sie to ominąć (poprzez plik mp3) jakby mógł mi to ktoś wytłumaczyć.

Oraz czy po przeróbce typu RGH mogę korzystać z takich aplikacji jak youtube czy zwykła przeglądarka?

Opublikowano

Nie da się ominąć musisz wypalać na płyty dwuwarstwowe. Z tego co wiem większość serwisów blokuje ogólny dostęp do internetu w przypadku RGH ( bynajmniej jest tak w moim mieście ). Co do nagrywarki to najlepiej Ihas 124b lub wersje e i eu

signature.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

LT 3.0 trzeba mieć nagrywarkę, która nagrywa płyty dwuwarstwowe, te nagrywarki dzielą się na te co nagrywają gry w starszym standardzie (zajmują ok 7,5GB) ponieważ płyta ma pojemność 7,9GB i te nagrywarki co potrafią nagrać najnowsze gry, które zajmują 8,13GB na płycie, która ma pojemność 7,9GB.

Różnica oczywiście jest w cenie :)

Nagrywarkę, która nagrywa mniejszą pojemność jest kilkukrotnie tańsza niż te lepsze :)

Jest kilka wyjść.

Kupujesz nagrywarkę, która nie nagrywa 8.13GB

I tak możesz nagrać grę ale nie możesz jej zainstalować na dysku tylko musisz grać z płyty :)

Lub możesz grę na jedną płytę dzielić na dwie płyty tzn. nagrywasz .dvd na jedną płytę, wyskakuje błąd, że się nie zmieści i wybierasz opcję "overburn", drugi raz wypalasz to samo na drugiej płycie ale przy błędzie zaznaczasz opcję "truncate".

Wtedy jedna płyta służy do zainstalowania tej gry na dysku a druga do grania :)

A o co chodziło z ciszą .mp3?

Ponoć był taki bug, że gdy nagrało się tylko raz "truncate" to można było zainstalować i grać ale trzeba było mieć włączoną muzykę, konkretnie ten plik ciszy..

Nie wiem czy to działa, ja nie próbowałem.

Osobiście używałem słabszej nagrywarki i nagrywałem na dwie płyty :)

tumblr_n0ma3n8fLx1smbf1ao1_400.gif

Opublikowano

LT 3.0 trzeba mieć nagrywarkę, która nagrywa płyty dwuwarstwowe, te nagrywarki dzielą się na te co nagrywają gry w starszym standardzie (zajmują ok 7,5GB) ponieważ płyta ma pojemność 7,9GB i te nagrywarki co potrafią nagrać najnowsze gry, które zajmują 8,13GB na płycie, która ma pojemność 7,9GB.

Nagrywarkę, która nagrywa mniejszą pojemność jest kilkukrotnie tańsza niż te lepsze :)

Jest kilka wyjść.

I tak możesz nagrać grę ale nie możesz jej zainstalować na dysku tylko musisz grać z płyty :)

Lub możesz grę na jedną płytę dzielić na dwie płyty tzn. nagrywasz .dvd na jedną płytę, wyskakuje błąd, że się nie zmieści i wybierasz opcję "overburn", drugi raz wypalasz to samo na drugiej płycie ale przy błędzie zaznaczasz opcję "truncate".

Ponoć był taki bug, że gdy nagrało się tylko raz "truncate" to można było zainstalować i grać ale trzeba było mieć włączoną muzykę, konkretnie ten plik ciszy..

Proszę cię, nagrywarka którą nagrasz w 100% płytę kosztuje 6-7dych nowa...

Opublikowano

RGH - pobierasz, instalujesz i grasz. ALE nie możesz korzystać z internetu.

LT - Pobierasz, kupujesz nagrywarke, kupujesz płyty, nagrywasz, grasz. Ale za to masz internet.

* ------------------------*
| 100 300 500 700 900   |
|
200 400 600 800 1000 |
*-------------------------*

Opublikowano

Jest kilka wyjść.

Proszę cię, nagrywarka którą nagrasz w 100% płytę kosztuje 6-7dych nowa...

Wcześniej ihas'y były droższe, dawno to robiłem więc nie pamiętam :D 

tumblr_n0ma3n8fLx1smbf1ao1_400.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...