Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Huawei P9 vs iPhone 6S.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedługo przyszedł czas na zmianę urządzenia, obecnie posiadam Xperie Z3, która powiem szczerze zawiodła mnie jeżeli chodzi o aparat, jak tylni jak i przedni. Zastanawiam się teraz nad dwoma telefonami, pierwszym z nich jest iPhone 6S, drugim zaś Huawei P9, na którego musiałbym się wstrzymać i poczekać te około 2 miesiące. Co byście wybrali ? Lubie dużo fotografować i potrzebuje naprawdę dobrego aparatu. Jeżeli chodzi o Sony to zawiodło moje oczekiwania, posiadałem także przed Z3 model Z1C, czy moglibyście polecić mi telefon do kwoty 2600-2800 zł ? Najlepiej ze stajni Huawei'a, gdyż nakładka i dodatki jakie są wykorzystywane w serii P8 bardzo przyległy mi do gustu.

Pozdrawiam, DeQUK

CAMDNAx.png

Opublikowano

jak chcesz dobry aparat to sie bardziej nastawiaj na cos ze stajni lg, poki co lg v10 to najlepszy telefon ze stajni lg, swietny aparat z g4, 2 ekrany, snap 810, pancerny tylko ze dosyc spory (5.7 cala o ile sie nie myle). ale kupno jego nie ma sensu bo pewnie wyjdzie g5 ktory pewnie bedzie podobny do v10 (2 ekrany, niezly aparat, pancerny itd.) w tej samej cenie co v10, ale z lepsza specyfikacja

wstrzymaj sie najlepiej do konca kwietnia

­

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngTroLLu ok, zobaczymy w testach, choć powiem szczerze, że jak patrze na te baterie przy tych ekranach to troszeczkę się boje o czas pracy na baterii.

CAMDNAx.png

Opublikowano

@DeQUK Z P9 nie wiadomo, jak to będzie. Oficjalnej premiery nawet nie było, nie mówiąc o sprzedaży.. Co do iPhone'a, w chwili obecnej jego zakup jest nieopłacalny. Lepiej poczekać na iP 7, tym bardziej, że 6S nie jest jakoś wybitnie udanym modelem, szczególnie pod względem baterii.

Zakręć się w ogół albo Mate'a 8, albo w S7 (o 300 cebulionów przekracza budżet, ale darmowe gogle VR w przedsprzedaży niwelują tą różnicę).

MPC jak elektroda

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngTroLLu ok, zobaczymy w testach, choć powiem szczerze, że jak patrze na te baterie przy tych ekranach to troszeczkę się boje o czas pracy na baterii.

Skoro Ci tak na niej zależy to po co pytasz nas o 6s? :)

Tzn z testów wynika, że iOS jest trochę mniej baterio-żernym system niż Android i mniej więcej przy tej rozdzielczości ekranu się wyrównuje, szukam od dawna telefonu, który ma ekran w okolicach tych 5 cali, ekran Full HD, b.dobry aparat, najlepiej z laserówka i tą sporą baterie, ale nie mogę znaleźć takiego. Najbliżej chyba tego jest P8 i pomyślałem w tej chwili o P9.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Każdy flagowiec trzyma mniej więcej jeden dzień. 

Gdybym miał do wydania w okolicach 3 kafli na teraz to bym brał G5, modułowa budowa ma swoje wady i zalety, ale dzięki niej pewnie zwiększysz pojemność baterii czy inne rzeczy jakie będą oferowane. Dopiero co to wchodzi, ale na przyszłość zapowiada się dobrze.

­

Opublikowano

Każdy flagowiec trzyma mniej więcej jeden dzień. 

Gdybym miał do wydania w okolicach 3 kafli na teraz to bym brał G5, modułowa budowa ma swoje wady i zalety, ale dzięki niej pewnie zwiększysz pojemność baterii czy inne rzeczy jakie będą oferowane. Dopiero co to wchodzi, ale na przyszłość zapowiada się dobrze.

To zastanowię się nad tym LG, jeżeli będzie 5 wykonywała takie zdjęcia jak 4 albo lepsze to biorę bez wahania, jedynie co mnie zastanawia to ta budowa modułowa. Zobaczymy w testach jak będzie się zachowywała.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Tzn z testów wynika, że iOS jest trochę mniej baterio-żernym system niż Android i mniej więcej przy tej rozdzielczości ekranu się wyrównuje, szukam od dawna telefonu, który ma ekran w okolicach tych 5 cali, ekran Full HD, b.dobry aparat, najlepiej z laserówka i tą sporą baterie, ale nie mogę znaleźć takiego. Najbliżej chyba tego jest P8 i pomyślałem w tej chwili o P9.

z testów również wynika, że 6s to najkrócej trzymający flagowiec. 

Liczba mAh to nie wszystko dlatego zastanowiłbym się nad S7 lub G5 bo Qualcomm postawił na mniejsze zużycie energii względem poprzedników. 

lownfast

Opublikowano

z testów również wynika, że 6s to najkrócej trzymający flagowiec. 

Liczba mAh to nie wszystko dlatego zastanowiłbym się nad S7 lub G5 bo Qualcomm postawił na mniejsze zużycie energii względem poprzedników. 

Ok, dzieki za poradę, choć w rezerwie bede miał jeszcze tą P9. Kiedy mogą się pojawić ich pierwsze testy ? Na przełomie marca/kwietnia ?

CAMDNAx.png

Opublikowano

Po MWC już powinien być spoko wybór, ja bym jeszcze poczekał, bo nie każdy zaprezentował wszystkie swoje gadżety. Miesiąc czy dwa Cię nie zbawią. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

@DeQUK Z P9 nie wiadomo, jak to będzie. Oficjalnej premiery nawet nie było, nie mówiąc o sprzedaży.. Co do iPhone'a, w chwili obecnej jego zakup jest nieopłacalny. Lepiej poczekać na iP 7, tym bardziej, że 6S nie jest jakoś wybitnie udanym modelem, szczególnie pod względem baterii.

Zakręć się w ogół albo Mate'a 8, albo w S7 (o 300 cebulionów przekracza budżet, ale darmowe gogle VR w przedsprzedaży niwelują tą różnicę).

@JohnPaul Second Mate 8 jest znacznie za duży :/ Max te 5,5 cala. Nie więcej.

CAMDNAx.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

LG G5 albo Xiaomi Mi5, topowe procesory Qualcomma, a nie to gówno od samsunga. Jak chcesz coś z łatwą dostępnością - LG G5. Jak chcesz Tani, bardzo dobry telefon to xiaomi mi5.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...