Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Idanis a Dreikon.

Torix441

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Czy jest możliwość sprawdzenia czy nowy serwer Dreikon (który właśnie dziś wystartował), jest na takich samych plikach co serwer Idanis.pl?

Jest łudząco podobny do serwera Idanis i bardzo mnie ciekawi, czy nie jest na takich samych plikach. Wspólnego mają tylko sponsora, a niby właściciel Azoom nie ma nic wspólnego z Idanis, chodź pies go wie...

Opublikowano

Przeciez Dreikon był długo, długo przed Idanisem.

Ale stary dreikon wyglądał całkiem inaczej niż aktualna nowa edycja.

Nowa edycja bardzo przypomina Idanisa....

Opublikowano

Przeciez Dreikon był długo, długo przed Idanisem.

Ale stary dreikon wyglądał całkiem inaczej niż aktualna nowa edycja.

Nowa edycja bardzo przypomina Idanisa....

Nie wyglądał całkiem inaczej, nie wiele się różni. A idanis to nie wiem, nawet nie mam pojecia co to za serwer a po prezentacji nie za bardzo dreikona przypomina

Opublikowano

Dziwna sprawa, ponieważ True był/jest tylko sponsorem serwera Idanis, nie wiedziałem, że on może zapożyczyć sobie całą stronę...

Co do serwera, to Dreikon posiada dokładnie takie same małe bolączki co Idanis....

Opublikowano

Dziwna sprawa, ponieważ True był/jest tylko sponsorem serwera Idanis, nie wiedziałem, że on może zapożyczyć sobie całą stronę...

Co do serwera, to Dreikon posiada dokładnie takie same małe bolączki co Idanis....

Widocznie uzyskał takie prawa bądź po prostu mógł to zrobić nie pytając nikogo o zdanie. Chwyt marketingowy, ot  co. 

No cóż, są gusta i guściki.

Mógłbyś przybliżyć jakie bolączki przejął Dreikon po Idanisie?  ^^

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Opublikowano

Widocznie uzyskał takie prawa bądź po prostu mógł to zrobić nie pytając nikogo o zdanie. Chwyt marketingowy, ot  co. 

No cóż, są gusta i guściki.

Mógłbyś przybliżyć jakie bolączki przejął Dreikon po Idanisie?  ^^

Tzn. nie są to bolączki, źle się wyraziłem, chodziło mi oto, że co jest dokładnie takiego samego co na Idanis.

- Nie wyświetlają się poty fioletowe i zielone ( lewy górny róg )

- Wyświetlają się roski białe, niebieskie itd. w miniaturkach ( lewy górny róg )

- Dozorca/Item Shop pod jednym przyciskiem.

- Handlarz broni taki sam.

- " szybka zmiana " channeli taka sama. 

- system sklepów offline - dokładnie taki sam.

- Miasta m1-m2, takie same ułożenie NPC z takimi samymi NPC.

Jest wiele takich małych i większych podobieństw, te po prostu wypisałem z głowy.

Mi przynajmniej nowy Dreikon bardziej przypomina Idanisa niż starego Dreikona... 

Opublikowano

Serwer jest tych samych twórców więc może być podobny. Ale tak czy inaczej Dreikon to cały czas ten sam serwer.

Jak tych samych twórców? Przecież ten pokemon Hyszer jest właścicielem Idanis, a Azoom Dreikona. Sam True pisał, że wspólnego mają tylko sponsora.

Ja się domyślam, że właścicielem Idanis jest po prostu Azoom, czyli ta sama osoba co właściciel Idanis. Przecież nie jest normalne, gdy wchodzę na " Idanis.pl " a przełącza mnie na strone Dreikona. Jeśli rzeczywiście właściciele są dwa, to Azoom czy tam True nie może robić takich rzeczy.... Bez jaj, śmierdzi mi tu paskudnym gównem, a Dreikon stoi na tych samych plikach co gówno Idanis, bo na Idanis nie mogli zrobić normalnej zmiany channeli, bo bugowało się wszystko i tutaj tak samo nie zrobią, bo będzie się bugowało... Żałosne!

­

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Serwer jest tych samych twórców więc może być podobny. Ale tak czy inaczej Dreikon to cały czas ten sam serwer.

Jak tych samych twórców? Przecież ten pokemon Hyszer jest właścicielem Idanis, a Azoom Dreikona. Sam True pisał, że wspólnego mają tylko sponsora.

Ja się domyślam, że właścicielem Idanis jest po prostu Azoom, czyli ta sama osoba co właściciel Idanis. Przecież nie jest normalne, gdy wchodzę na " Idanis.pl " a przełącza mnie na strone Dreikona. Jeśli rzeczywiście właściciele są dwa, to Azoom czy tam True nie może robić takich rzeczy.... Bez jaj, śmierdzi mi tu paskudnym gównem, a Dreikon stoi na tych samych plikach co gówno Idanis, bo na Idanis nie mogli zrobić normalnej zmiany channeli, bo bugowało się wszystko i tutaj tak samo nie zrobią, bo będzie się bugowało... Żałosne!

­

Napisałem twórców a nie właścicieli, sam nie mogę stwierdzić, że Idanis i Dreikon mają ten sam team.

Opublikowano

Na stówę nowy Dreikon siedzi na tych samych plikach co Idanis, stary Dreikon, na pewno był na innych.

A jak tylko zdaje pytania komuś z Teamu, czy Dreikon ma coś wspólnego z Idanis, to absolutnie nie.

Już wiem, dlaczego gra się tak h*jowo, tak samo grało się na Idanis..

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Ogłoszenia prafialne:

Stronka jest taka sama bo osoba która miała nam dostarczyć nową, jeszcze tego nie zrobiła. Więc chwile przed startem podpięliśmy stronkę z idanisa.

Podobieństwo w idanisie jest spowodowane tym że to my z Dreikona udostępniliśmy im nasze systemy które mieliśmy już opracowane.

Jeśli macie jeszcze jakieś wątpliwości to piszcie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...