Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zbieram ekipe do gry MMORPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie lepiej zacząć od razu od Node.js zamiast PHP? PHP jest dość stare i wolne... Nie polecałbym go w szczególności do gry typu margonem. Myślę że postawienie gry na platformie node.js jest rozsądniejsze, lub chociaż Django... Albo aplet Java co również jest dobrym pomysłem.. Przemyśl to 

r9wfFzB.png

Opublikowano

Nie lepiej zacząć od razu od Node.js zamiast PHP? PHP jest dość stare i wolne... Nie polecałbym go w szczególności do gry typu margonem. Myślę że postawienie gry na platformie node.js jest rozsądniejsze, lub chociaż Django... Albo aplet Java co również jest dobrym pomysłem.. Przemyśl to 

Jeżeli coś będzie z PHP nie tak, to zmienimy silnik.

Ale bardzo lubię php..

Opublikowano

Potrzebuje jeszcze tylko jednego programisty PHP. Samemu ciężko.

Obecny skład: 1x PHP, 1x JS, 1x HTML5/CSS3

Opublikowano

Ale bardzo lubię php..

Zmienicie silnik? Gra gotowa w 90% a wy przepisujecie wszystko na node.js?

­

sygnatura.png

Opublikowano

Ale bardzo lubię php..

Zmienicie silnik? Gra gotowa w 90% a wy przepisujecie wszystko na node.js?

­

Nie...

Jeżeli gra by się rozrosła i bdą problemy z PHP to zmienimy. Tak samo jak to było z Margonem. (Nowy, stary silnik)

Opublikowano

O ile się nie mylę od tego jest temat zbiorczy, druga sprawa, zero konkretów tutaj widzę więc przypuszczam że Twoja wiedza też nie jest zbyt konkretna. Cały pomysł padnie po kilku godzinach walki z wyszukiwarką internetową  :D

apple.png

Opublikowano

Oferujesz wiedzę PHP i.t.d. zespołowi? A to przypadkiem nie jest dla Ciebie? Zaoferować to powinieneś np. wymienienie nicków osób pomagających przy projekcie gdzieś na przykład w temacie, jakieś lajki, ale oferować cos co każdy lider zespołu powinien posiadać? Czyli wiedzę na temat tego co robi?

Opublikowano

Oferujesz wiedzę PHP i.t.d. zespołowi? A to przypadkiem nie jest dla Ciebie? Zaoferować to powinieneś np. wymienienie nicków osób pomagających przy projekcie gdzieś na przykład w temacie, jakieś lajki, ale oferować cos co każdy lider zespołu powinien posiadać? Czyli wiedzę na temat tego co robi?

A ja zawsze myślałem, że za pracę oferuje się jakieś satysfakcjonujące wynagrodzenie lub chociażby obiecanie, że będzie się miało coś zajebistego do portfolio  ;)

gamedevmania.com

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć szukasz mapera? Jak wgl będzie wyglądać gra masz już pomysł czy jesteś otwarty na różne sugestie dotyczące głównej mechaniki gry?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ref;

Cześć szukasz mapera? Jak wgl będzie wyglądać gra masz już pomysł czy jesteś otwarty na różne sugestie dotyczące głównej mechaniki gry?

1) Na razie nie.

2) Mam pomysł, ale jeżeli jakiś pomysł mi się spodoba to go wprowadzę.

Opublikowano

Nie polecam na początek korzystać z node...

A co za różnica z czego skorzysta, przecież może to być dowolny język i technologia. Kluczem jest tu dobra umiejętność programowania i dobór odpowiednich wzorców projektowych.

gamedevmania.com

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...