Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moje przygody z hostingami serwerów minecraft 24/7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako iż miałem styczność z wieloma hostingami Minecraft postanowiłem, że opiszę wszystkie i wydam opinię (w kolejności od pierwszego hostingu do ostatniego, z którego korzystałem).

PUKAWKA.PL

Jest to pierwszy hosting, z którym miałem doczynienia. Wtedy kiedy korzystałem z niego był on najlepiej cenionym hostingiem wśród graczy. Postanowiłem, że ja również zakupię tutaj swój serwer. Początkowo byłem zadowolony z tych usług, potem zaczęły się problemy. Otóż, przez około tydzień nie miałem do niczego dostępu, a jak na złość po tym procesor szalał. Najlepszy kontakt, odpowiedź można dostać nawet po pięciu minutach i możliwość zadzwonienia. Bardzo rozbudowany panel, który chyba ma najwięcej funkcji ze wszystkich hostingów jest wielką zaletą tego hostingu. Mimo to, zrezygnowałem z uslug tej firmy. Wkrótce zaś otrzymałem darmowy serwer od hostingu i byłem zadowolony mimo rzadkich problemów z procesorem.
Ocena ogólna: 8/10

CRAFTSERVE.PL

Kupiłem tu serwer zaraz po zmianach, mowa tu o ofercie premium i nowym panelu klienta. Od razu były problemy z tym hostingiem, co chwile serwer się wyłączał, problemy z łącznością z serwerem czy całkowity brak łączności panelu z serwerem. Około tydzień po zakupie podziękowałem temu hostingowi ze względu na liczne problemy. Nie mogę zaprzeczyć, że kontakt z BOK jest bardzo szybki.
Ocena ogólna: 3/10

FIBERHOST.PL

Co prawda dostęp do panelu tego hostingu miałem przez kilka dni, to przez ten czas zdołałem ocenić ten hosting.
Panel całkowicie "porozrzucany" - nie wiadomo gdzie co jest. Trudna obsługa i problemy z dostępnością panelu spowodowały że odechciało mi się korzystać z tego hostingu, nie mówiąc o stabilności serwera - bo owej w ogóle nie było. Nie wiem jak teraz, bo z tego co wiem hosting został poprawiony, więc postanowiłem że ocena będzie "średnia".
Ocena ogólna: 5/10

ENDERCHEST.PL

Zakup serwera jest bardzo szybki - tak samo jak jego aktywacja. Przez pierwszy miesiąc byłem zadowolony z tego hostingu, lecz potem zaczęły się problemy z serwerem. Nie dość, że co chwile był problem ze stabilnością serwera, to mocno ograniczony panel spowodował negatywną ocenę tego hostingu (przynajmniej przeze mnie).
Ocena ogólna: 4/10

CRAFTHOST.PL

Panel posiada bardzo dużo funkcji, można powiedzieć, że tyle samo co pukawka. Bardzo ładny sklep sms oraz wysoka stabilność serwerów. Szkoda, że nie dodają strony WWW do serwera (tak jak jest to w pukawce). Mimo to polecam ten hosting.
Ocena ogólna: 8/10

LVLUP.PRO

Otrzymałem serwer testowy. Hosting posiada rozbudowaną ofertę, podobnie jak pukawka (do tego VPS). Przejrzysty i funkcjonalny panel. Co do stabilności serwera nie mam większych zastrzeżeń, ale nie ukrywam że crafthost radzi sobie lepiej przy wybuchu 8000 tnt (taki test robiłem) przy ilości jednego pluginu, mimo to że miał mniejszą ilość ramu. Lecz to nie przeszkadza w prowadzeniu serwera.
Ocena ogólna: 7/10

Znasz jakiś hosting? Opisz go w komentarzu, a ja postaram się go przetestować! :)

bannergif.gif

Opublikowano

Dodam tutaj nową opcje:

LVLUP

Serwis posiada mega dobre opcje oraz ceny, jak i support pomógł mi z moim problemem w ciagu 2 godzin od napisania!!

do tego cena jest bardzo niska, przykładowo VPS z instrukcja jak postawic serwer mc, kosztuje 20zł i 4gb ramu!.

Opublikowano

Mineserv.eu

Przyjemny hosting, tyle powiem. Panel ma dużo funkcji tak jak pukawka.pl i Lvlup, administracja przyjazna, bardzo dobre na początek posiadają oferty, wiele metod płatnościowych. Polecam.

10/10

Opublikowano

Jak ktoś tworzy mały serwer to się przyda twój opis hostingów tak że + :D

A ja osobiście polecam VPS'a jak już ktoś chce coś ponad 80+ :)

Opublikowano

Jak ktoś tworzy mały serwer to się przyda twój opis hostingów tak że + :D

A ja osobiście polecam VPS'a jak już ktoś chce coś ponad 80+ :)

A jaki?

Opublikowano

­Craftserve jak na dzisiaj wciąż totalne gówno. Nie kupować serwerów, za 30 zł dostajemy serwer działający tak, że już postawiony na localhoście szybszy będzie. Pozdr

­

kazan [*] 2013-2018

Opublikowano

Mineserv vs Enderchest - który polecacie? Pod względem założenia ItemShop'u na własnej stronie. Enderchest trzeba znaleźć skrypt pod HomePay czy inny tego typu serwis a żadnego działającego nie ma. Mineserv, są skrypty pod ich "zasilacz". Jakieś pomysły?

qwjHB.jpg

Opublikowano

@up Nie bierz enderchestu. Sklep SMS z mineserv jest przyjemny dla gracza - jak z api to nie wiem. Myślę, że powinni Ci udostępnić api żeby podpiąć pod jakiś sklep ;)
Jednak ja i tak polecał bym Ci CraftHost lub Pukawka ;)

bannergif.gif

Opublikowano

Nawet nie wiedziałem, że masz taki temat xD. Co do opisów to mogę się zgodzić z oceną Pukawki czy Craftserve, na reszcie hostingów nie miałem serwera. A tak ogólnie to Mineserva nie polecam.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Slotex - mam juz u chlopakow chwile konto, trzeci miesiac mam juz tam srv i nawet niezle jak na vanille

­

kazan [*] 2013-2018

Opublikowano

Ja polecam osobiście TitanAxe.com , nowy, bardzo dobrze działający hosting, mają bardzo dobrą ofertę, bogaty panel i bardzo szybki support

CAMDNAx.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...