Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet mnie wykończy

DeGreZet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem co jest grane, ale ostatnimi czasy mój internet zaczął wariować. Mam kompa na Wi-Fi, niecałe 10m od routera i zawsze trzymał 5 kresek ze sporadycznymi kilkusekundowymi spadkami do 4. Raz za czas zdarzało się mu wywalić na parę sekund bo to ruski net od neostrady, ale co najwyżej raz w tygodniu. Teraz totalnie z niczego parę dni temu połączenie spadło do 2-3 kresek i co chwilę wywala. Czasem jakby na złość, bo gdy odpalam grę to się rozłącza i nie chce się odnowić, a gdy ją wyłączę to 10 sekund później znów mam połączenie. Najzabawniejsze jest to, że tak się dzieje przez około dwie-trzy czwarte dnia, potem normalnie jest stałe 5 kresek. Szlag mnie jasny trafia przez to bo nie wiem czym mam rzucić o ścianę routerem/adapterem, czy mam jakiegoś wirusa, czy po prostu barany z tp od paru dni mają jakieś problemy. Macie jakieś pomysły? Skany nic nie wykazały póki co. Mam ten problem od niecałego tygodnia. Teraz przykładowo od 30 minut jest niezmienne 5 kresek...

76561198044354237.png

Opublikowano

Routera ci nie naprawimy bezprzewodowo raczej.

Ustaw go albo jeszcze lepiej ktoś kto ma pojęcie jak ustawić niech to zrobi i zaktualizuje oprogramowanie.

Ewentualnie kup lepszy. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Trochę się to rozwinęło, teraz podczas gry wywala normalnego neta i łączy go drugi raz, z tą samą siecią, ale tym razem jest ona nazwana - sieć niezidentyfikowana i nawet jak jest 5 kresek to nie działa net. Co jest do cholery? Są jakieś programy/wirusy, które mogą powodować takie problemy? Bezradność sou macz. Prosiłbym o pomoc jakiegoś miłosiernego speca, a nie kolejnego noł-lajfowego nabijacza postów. Ogólnie odpalenie jakiejkolwiek gry powoduje nagły spadek jakości połączenia i dziwne rozłączenia.

76561198044354237.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...