Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Śnieżna Mapa - Ocena

Banita™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zaczynam bawić się w tworzenie map i chciałbym usłyszeć wasze zdanie na temat mojej pierwszej mapy.

Minimapa

1321214559699111404812.gif

Kilka Screenów z WorldEditora

#ss 1

5569614559702221404812.jpeg

#ss 2

7098714559702221404812.jpeg

#ss 3 

4478414559702221404812.jpeg

#ss 4 

4924914559702221404812.jpeg

Dodam iż rozmiar mapy to 3x3

Opublikowano

Strasznie dziwnie próbowałeś ją ukształtować, a finalnie i tak wyszła płaska jak deska. Taka mapka to jakieś 30minut robienia wiec w sumie, nic ciekawego. Ćwicz nad kształtowaniem terenu i łączneiem tekstur.

Opublikowano

@harnaś Masz rację co do ukształtowania terenu, postaram się to poprawić w następnej mapie  :)

Może nie jestem profesjonalistą, ale góry powinny być wyższe. Porada taka

- Otwórz w WorldEdiotrze obojętnie jakąś mapkę z Metin2.PL (zobacz jak teren jest ukształtowany oraz góry)

- Żeby teren nie był płaski zrób takie coś

1. Postaw parę gór, różnej wielkości na całej mapie

2. W Brush Type weź trzecią opcję czyli Plateau, ustaw siłę na 50-70 oraz scale no nie wiem nawet te 12.

3. I do roboty :) Napewno lepiej wyjdzie :)

Opublikowano

@harnaś Masz rację co do ukształtowania terenu, postaram się to poprawić w następnej mapie  :)

Może nie jestem profesjonalistą, ale góry powinny być wyższe. Porada taka

- Otwórz w WorldEdiotrze obojętnie jakąś mapkę z Metin2.PL (zobacz jak teren jest ukształtowany oraz góry)

- Żeby teren nie był płaski zrób takie coś

1. Postaw parę gór, różnej wielkości na całej mapie

2. W Brush Type weź trzecią opcję czyli Plateau, ustaw siłę na 50-70 oraz scale no nie wiem nawet te 12.

3. I do roboty :) Napewno lepiej wyjdzie :)

Co do gór to nie powiedziałbym. Moim zdaniem góry na środku mapy powinny być mniejsze. Te na krawędziach minimapy mogą być wyższe. Każdy ma swój gust :)

Dziwnie zrobiłeś te drogi no ale ogólnie może być :)

Opublikowano

Jak są drogi to powinny mieć takie łagodne "przejście z białego w kolor podłoża. Ogólnie nawet dobrze, jak na początek, tylko dziwnie wygląda to, że droga jest zaśnieżona, a teren nie. Powinno być na odwrót :p

tenor.gif

Opublikowano

Dobieranie tekstur i łączenie ich. Kształtowanie terenu. Modelowanie. Nie stawiaj modeli symetrycznie. Cwicz a będzie cud miód.

2i6eukk.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...