Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Noblesse - adaptacja!

selweron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Adaptacja znanej i popularnej - przez wzgląd na jej zawartość - manhwy pod tytułem Noblesse

Promotional video/Trailer:

Opis:

Cadis Etrama di Raizel budzi się z 820-letniego snu i zaczyna nowe życie jako uczeń liceum. Jego spokojne dni jako uczeń zostają jednak naruszone przez grupę agresorów znanych jako "Unions". Noblesse śledzi losy Raizela i jego lojalnego sługi, Frankensteina, którzy to nieustannie chronią i ratują nowych przyjaciół Raizela od tajemniczych niebezpieczeństw.

Żródło:

http://myanimelist.net/anime/32668/Noblesse__Awakening
Noblesse - Awakening ep. 1 (ONA):

Prolog:

http://myanimelist.net/anime/32566/Noblesse__Pamyeol-ui_Sijak
nie polecam nawet zaglądać do tego prologu

Ogólnie mówiąc, nie jest to jakaś dobra adaptacja - wypomijane rzeczy, pospieszona akcja, pozmieniane zdarzenia i sytuacje. Oglądając to tak naprawdę nie wyglądało to na coś specjalnego, ale jako jeden pewno z wielu fanów Noblesse, gdy zobaczyłem promotional video na głównej stronie MALa musiałem to odpalić i obejrzeć od razu, mimo że już w sumie noc i trzeba iść spać, a później jeszcze walnąć ten temacik :) Jeśli w jakikolwiek sposób zaciekawiła Was chociaż ostatnia scena bądź nie wiem, ilość krwi (bo naprawdę w tej animacji nie ma nic dobrego.. nawet emocje i zachowania bohaterów okroili w 90% więc wyszło takie masełko. Sam wątek przedstawiony to tylko wstęp do manhwy i zapoznanie z pierwszymi już bohaterami, których oczywiście jest więcej) to polecam zacząć czytać manhwę

http://mangafox.me/manga/noblesse/
która jest naprawdę superb.

I jakby ktoś pytał: Nie, nie ma tu żadnej gejozy, wszystkie wypięknione tła, świecące gwiazdki i tym podobne to tylko zamysł autora by podkreślić ironiczność bądź nadać tytułowi odrobinę komedii w tym okrutnym świecie.

Żadnych fotek srotek ani nic wklejać nie będę bo ma to służyć jako informacja i zachęta, a nie jako recenzja.

Opublikowano

Kazdemu polecam manhwe, na poczatku kreska jest taka 2/10 ale potem autor nabiera wprawy i robi naprawde dobra robote z designem postaci/tla. Juz troche czasu temu przeczytalem calosc i moge powiedziec, ze czyta sie milo.

O "anime" nawet sie nie wypowiem bo cos czuje, ze jest c*****e.

Opublikowano

Kazdemu polecam manhwe, na poczatku kreska jest taka 2/10 ale potem autor nabiera wprawy i robi naprawde dobra robote z designem postaci/tla. Juz troche czasu temu przeczytalem calosc i moge powiedziec, ze czyta sie milo.

O "anime" nawet sie nie wypowiem bo cos czuje, ze jest c*****e.

Czyli chapter o numerze 393, który wyszedł 16 lutego jest ostatnim? Żadnych informacji o spin-offach czy coś?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Skończyłem oglądać. Mam rozumieć, że ten jeden odcinek (Awakenig) jest na podstawia  pierwszych rozdziałów? Ogólnie rzecz biorąc, przyjemnie się oglądało, a koniec nawet zachęcił do wzięcia się za manhwę (dobrze pamiętam?)

Ogólnie mówiąc, nie jest to jakaś dobra adaptacja - wypomijane rzeczy, pospieszona akcja, pozmieniane zdarzenia i sytuacje.

Szczerze powiedziawszy, nie odczułem tego - jak dla mnie całkiem płynnie wszystkie wydarzenia się ze sobą łączyły. 

gfgdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...