Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] Pukawka VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

​­Osobiście to nie polecam ze względu na wysokie ceny, mianowicie VPS z 1gm RAMu na pukawce kosztuje 18zł a na ArubaCloud jedyne 4zł.

A co do jakości oraz wydajności to miałem u nich przez pewien czas serwer i jestem w stanie stwierdzić, że jak na takie koszty utrzymania to szału nie ma.

j

Opublikowano

Te VPS są przeznaczone pod strony internetowe oraz serwery gier!

Miejsce na dysku 25 GB SATA

Procesor 1 rdzeń wirtualny 3,2 GHz Intel Xeon E5 1650

Pamięć ram 1 GB z korekcją ECC

Łącze 100 Mbps bez limitu transferu

Ochrona przed ddos

Panel do zarządzania SolusVM

Darmowa kopia co 24 h

Lokalizacja Gdańsk

Jeden publiczny adres ip w cenie

Wirtualizacja Xen

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Te VPS są przeznaczone pod strony internetowe oraz serwery gier!

Miejsce na dysku 25 GB SATA

Procesor 1 rdzeń wirtualny 3,2 GHz Intel Xeon E5 1650

Pamięć ram 1 GB z korekcją ECC

Łącze 100 Mbps bez limitu transferu

Ochrona przed ddos

Panel do zarządzania SolusVM

Darmowa kopia co 24 h

Lokalizacja Gdańsk

Jeden publiczny adres ip w cenie

Wirtualizacja Xen

brawo nabiłeś kolejny bezsensowny post skopiować ze strony pukawki to ja też umiem tylko że ja nie o to pytam 

Opublikowano

Myślę, że lepszym rozwiązaniem będzie oferta VPS od OVH niż pukawki.

Wirtualizacja KVM & ochrona DDOS oraz bardziej profesjonalne nastawienia dla klienta.

Opublikowano

no tak tylko że ovh nie ma serwerów zlokalizowanych w Polsce i ping na ich serwerach jest większy dodatkowo jak rok temu miałem serwer na ovh to zbytnio z ich antyddos nie byłem zadowolony nie wiem jak jest tera może coś się zmieniło 

Opublikowano

no tak tylko że ovh nie ma serwerów zlokalizowanych w Polsce i ping na ich serwerach jest większy dodatkowo jak rok temu miałem serwer na ovh to zbytnio z ich antyddos nie byłem zadowolony nie wiem jak jest tera może coś się zmieniło

Bo w ofercie VPS Classic "SSD" jest tylko zwykły anty-ddos bez stałego filtrowania.

Pakiet Anty-DDOS Pro dostępny jest od VPS Cloud, który już lepiej radzi sobie z atakami.

Opublikowano

Jeśli ping jest dla ciebie problemem to polecam Hosteam. Ale jeśli chcesz mieć ogarnięty anty ddos to blazingfast.io

@VMWare

Wiesz może jak wygląda sprawa zabezpieczeń na kimsufi?

Opublikowano

Jeśli ping jest dla ciebie problemem to polecam Hosteam. Ale jeśli chcesz mieć ogarnięty anty ddos to blazingfast.io

@VMWare

Anty DDOS deafult

Opublikowano

@VMWare

Anty DDOS deafult

A na anty ddos na vps cloud jest jakieś większe pole do popisu jeśli chodzi o konfigurację firewalla? Bo na zwykłym to tylko otwieranie i zamykanie portów

Opublikowano

@VMWare

Anty DDOS deafult

A na anty ddos na vps cloud jest jakieś większe pole do popisu jeśli chodzi o konfigurację firewalla? Bo na zwykłym to tylko otwieranie i zamykanie portów

Tam masz Anty-DDOS PRO, który działa podobnie do OVH GAME, ale nie filtruje chyba ataków L7(chyba).

Masz większe pole do popisu, gdyż wszystkie reguły etc ustawiasz sam i masz 24/7 filtrowanie.

W zwykłym VPS SSD posiadasz jedynie dodanie regułek, a anty-ddos włacza się podczas ataku.

Opublikowano

Możesz wybrać 3 wersje linuxa :)( CentOS 6.6, Debian 8 Jessie 64 bit, Ubuntu 15.04 )

Przyjazny panel informacyjny: 

ce30468523632e6135364f305ddcc754.png

Panel zarządzania: 

Podoba mi się tam możliwość wybrania kart sieciowych.

6ed26f65f48b422ab4fa1c03ef70a388.png 

Ping na WI-FI: 9efad1b25ab4ad208893d576e8cd24fb.png

Ping na kablu: 010c0f8c7a1c29315876941007a4a152.png

Oczywiście na serwerze zainstalowane pakiety typu php itd. 

Jak chcesz sprawdzić swój ping to wyślij PW to Ci podam IP serwera.

Według mnie oferta fajna jak dla początkujacego serwera lub mniej zaawansowanego.

Opublikowano

Nasze vps pod ts3 jeżeli już to klanowe, nieduże, nie przyciągające ataków ddos.
Zostało nam trochę aktualnie nowoczesnego sprzętu, z nasze własnej floty, to zrobiliśmy w miarę tanie vps-y (jak na Polskę i standard obsługi który utrzymujemy) z podstawową ochroną przed ddos
To jest data center w Gdańsku i trzymamy tam tylko te nasze vpsy

Nasze vpsy dobrze sprawdzają się na spokojne serwery:
- oferta Game:  Minecraft, ARK, MTA, serwery klanowe ts3

- oferta Web: serwer www, fora, aplikacje web itp 

Dla większych serwerów ts3, lub takich które wiadomo, że będą atakowane lepiej jednak wybrać OVH, lub Balizgfast.
My również trzymamy tam naszą ofertę serwerów ts3, właśnie ze względu na ochronę przed ddos.

Co jest naszą zaletą?
To nie jest chmura, gdzie kupujesz jakieś GHz.
Tu jest podany model procesora, rodzaj dysków.

Polski ping
Polska pomoc tech.

Pytajcie, piszcie na [email protected], chętnie damy do testów na 7 dni wybrany vps.

Lepiej dobrze dobrać ofertę, niż być rozczarowanym :)

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...