Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z modemem

st3fan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

Od 2-3 dni mam problem z internetem. Posiadam modem LTE Plus Huawei e398, pingi na ogół były znośne, ostatnim czasem gdy grałem w gry po pewnym czasie modem się tak jakby rozłączał, było brak internetu. Sposobem na to było wyciągnięcie modemu, wyciągnięcie z niego karty, ponowne włożenie karty, włożenie modemu, ponowne uruchomienie programu od Plusa i dopiero był internet. Temperatura modemu jest dość wysoka, grzeje się bardzo i grzał. Czasami z kartą były problemy, żeby ją wyciągnąć... Ale dawało się radę, pingi były ok, zero lagów itd. Tak jak mówię, czasem rozłączało neta. Niestety, teraz od jakiś kilku dni jak wejdę na YT - włączę film na min 480 p to mi zaraz neta rozłącza, wejdę w typowego CS'ka i ping ponad 100... W dodatku potrafi nawet samo wyłączyć neta na samym facebook'u i steamie...

Czyściłem dzisiaj kompa ze zbędnych programów, skanowałem antywirusem, znalazłem jednego trojana, usunąłem, powyłączałem kilka procesów, które polecił mi znajomy, wraz nie pomogło...

Załączam ss z procesów, i z tego co jest uruchamiane.

Proszę o pomoc.

post-1119232-0-29588500-1455906955.png

post-1119232-0-05496200-1455906956.png

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

Opublikowano

Pomocy. :(

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

To normalne dla tego modemu że rozłącza i mozna na nim kiełbaski podpiekać.  

Zaktualizuj soft, jak nie pomada do reklamacji 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A skoro modem mam już po przedłużaniu umowy na tych samych warunkach to gwarancja na modem jest przedłużona?

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Sam się spytaj.  

Pożyczyłem router mobilny od siostry. Korzystam od wczoraj i miałem tylko 3 momenty gdzie miałem lagi, wystarczyło zresetować router (wyjąć baterię, ew. zrobić małą chwilkę), ping jest niby kolo 80, ale nie odczuwam lagów i jest okej.

Model routera to: ZTE MF60 - http://www.ceneo.pl/15652792

Teraz pytanie, czy warto zainwestować te 60-70 zł na router + kupić jakąś antenkę do niego? Czy kupić modem np. ten sam - Huawei E398 albo E3276? :/

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

ref

Zrobiłem coś źle?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...