Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam Pluginów typu: / Czy da się tak zrobić?

StSzerAlen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuję pluginów na wersje 1.8.8/1.8.9 spigota na:

-Wiadomość po wejściu na serwer (Widać wiadomość od razu po wejściu na niego)

-plugin który pozwoli na zbijanie szkła za pomocą strzelania z łuku czy coś w podobie

-na mocniejsze moby

-plugin na losowy spawn na świecie

(po wejściu na serwer losowo się spawnujesz)

-Plugin dzięki któremu zetnie się drzewo całe tnac tylko klocek na samym dole

(albo np na takie coś że zamiast zwykłych szkieletów są te z netheru w normalmnym świecie).

Chciałbym wiedzieć czy jest też możliwość aby wyłaczyć w pluginie AuthMe wiadomości

wszystkie jakie się wyświetlają, o rejstracji, logowaniu i tak dalej :)

Opublikowano

1. CommandBlockiem zrobisz ( to nie plugin ) .

5. Wiadomości chyba trzeba usunąć całkowicie w plikach pluginu . Też kiedyś coś z tym robiłem , ale się poddałem , bo mi się nie chciało :D .

...

Opublikowano

Wiadomość po wejściu na serwer możesz edytować w pliku "welcome.txt" w folderze AuthMe

Żeby usunąć wiadomości od AuthMe chyba wystarczy je usunąć w "messages_en.yml", wiem że tam się je edytuje ale nie wiem czy można je po prostu usunąć.

Co do pluginu z drzewami to spróbuj ChopTree

Opublikowano

essentials motd skonfiguruj.

EpicGlass

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/epicglass/

MythicMobs

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/mythicmobs/

też essentials, ewentualnie. jakieś skrypty do tego jeden na losowanie poleceń, a drugi wykonywanie poleceń podczas dołączenia do gry.

Tree Assist

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/tree-assist/

tak jest taka możliwość, wystarczy wyczyścić plik językowy i odpowiednio skonfigurować plugin.

no cóż życzę miłej zabawy i pamiętaj że jeśli chcesz zrobić serwer na poziomie, to bez umiejętności pisania pluginów ani rusz.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Wiadomość po wejściu na serwer możesz edytować w pliku "welcome.txt" w folderze AuthMe

Żeby usunąć wiadomości od AuthMe chyba wystarczy je usunąć w "messages_en.yml", wiem że tam się je edytuje ale nie wiem czy można je po prostu usunąć.

Co do pluginu z drzewami to spróbuj ChopTree

Tak tak ale to wyświetla wiadomość po zalogowaniu się w tym pliku "welcome" a mi chodzi o to aby przed zalogowaniem się od razu wiadomość pokazywała

@Edit. EpicGlass nie działa :(

Opublikowano

@StSzerAlen

Niestety, nie jest to możliwe bez stworzenia własnego pluginu i ustawienia priorytetu zdarzenia wysylania wiadomości. Po prostu priorytet motd jest niższy niż wiadomości logowania.

Poza tym prawdopodobnie plugin od logowania blokuje każdą wiadomość prócz swojej wysyłanej do gracza. Więc bez tworzenia własnego pluginu się nie obejdzie.

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

@"StSzerAlen"

Niestety, nie jest to możliwe bez stworzenia własnego pluginu i ustawienia priorytetu zdarzenia wysylania wiadomości. Po prostu priorytet motd jest niższy niż wiadomości logowania.

Poza tym prawdopodobnie plugin od logowania blokuje każdą wiadomość prócz swojej wysyłanej do gracza. Więc bez tworzenia własnego pluginu się nie obejdzie.

Po pierwsze nie ma "zdarzenia wysylania wiadomosci" mozna wyslac wiadomosc w zdarzeniu wejscia gracza na serwer

Po drugie im mniejszy prioritet tym szybciej sie wykona (eventhandler z priority na lowest wykona sie przed innymi priority)

Opublikowano

@StSzerAlen

Po pierwsze nie ma "zdarzenia wysylania wiadomosci" mozna wyslac wiadomosc w zdarzeniu wejscia gracza na serwer

Po drugie im mniejszy prioritet tym szybciej sie wykona (eventhandler z priority na lowest wykona sie przed innymi priority)

Zdarzenia w którym jest metoda od wysyłania wiadomości, źle mnie zrozumiałeś.

Tak, owszem, lecz priorytet zawsze trzeba zwiększać aby wykonało się pierwsze i było ważniejsze (przynajmniej tak nakazuje logika), jedynie w bukkicie spotkałem się z odwrotnością.

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

@StSzerAlen

Zdarzenia w którym jest metoda od wysyłania wiadomości, źle mnie zrozumiałeś.

Tak, owszem, lecz priorytet zawsze trzeba zwiększać aby wykonało się pierwsze i było ważniejsze (przynajmniej tak nakazuje logika), jedynie w bukkicie spotkałem się z odwrotnością.

­

Było takie coś w bodajże Essentials,. tyle że na serwie nie będę robił plugina essentials więc niestety nie wiem jak to zrobić :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...