Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Toshiba Tecra A9 i problem z uruchomieniem

Nocny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, niedawno otrzymałem od znajomego lapka, toshiba tecra a9, jednak mam pewien problem. Gdy włączam lapka, ukazuje sie napis Toshiba i tam obrazki ponizej, a nastepnie prosi hasło, nie jest to raczej hasło od biosu, bo jest na innym tle, wygląda to całkiem inaczej. Jak mógłbym zrestartować hasło/zmienić?

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Niczym.

p.s. np mi wystarczy zobaczyć płytę główną by podać hasło :)

to samo zrobią panowie w serwisie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Niczym.

p.s. np mi wystarczy zobaczyć płytę główną by podać hasło :)

to samo zrobią panowie w serwisie. 

Więc gdybyś chciał, to byś pomógl, a nawet wykazał chęć, no cóż.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Po co? Nie jesteś w stanie zrobić sam co potrzeba by zresetować czy podać ci hasło jaki masz teraz. Serwis ci poda po kilku minutach \jakie masz hasło 

Idź do serwisu 

Opublikowano

Po co? Nie jesteś w stanie zrobić sam co potrzeba by zresetować czy podać ci hasło jaki masz teraz. Serwis ci poda po kilku minutach \jakie masz hasło 

Idź do serwisu 

Zrobią mi to od ręki i w przystępnej cenie?

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Jak znajdziesz odpowiedni serwis to może w 100 zł się zmieścisz. 

To nie jest blokada BIOS tylko sprzętowa od czytnika linii papilarnych, czasami sama przechodzi po jakimś czasie jak zmienia się podzespoły na te co były oryginalnie w nowym lapku. 

Opublikowano

Jak znajdziesz odpowiedni serwis to może w 100 zł się zmieścisz. 

To nie jest blokada BIOS tylko sprzętowa od czytnika linii papilarnych, czasami sama przechodzi po jakimś czasie jak zmienia się podzespoły na te co były oryginalnie w nowym lapku. 

I da się jakoś ją ominąć, sensownie? Czy tylko serwis pozostaje.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Da się ominąć jak każde zabezpieczenie, jak to sobie poszukaj sam, mnie to nie interesuje.

Mając laptop w serwisie odblokowanie robi się w kilka minut dodając czas na rozkręcenie i skręcenie laptopa.  

Opublikowano

Da się ominąć jak każde zabezpieczenie, jak to sobie poszukaj sam, mnie to nie interesuje.

Mając laptop w serwisie odblokowanie robi się w kilka minut dodając czas na rozkręcenie i skręcenie laptopa.  

Co jednak jakiekolwiek wskazówki byłyby z twojej strony conajmniej miłe, ale i tak dzięki za pomoc.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Napisałem, poszukaj sobie sam, mnie to nie interesuje. Zreszta nie posiadasz nawet możliwości wylutowania a co dopiero przylutowania układu. 

Znam tylko oficjalne metody odblokowania, nie dam ci do używania oprogramowania za które zapłacił serwis byś je sobie używał. 

Zresztą trzeba mieć fizycznie przed sobą laptop by odczytać dane.  

Opublikowano

Napisałem, poszukaj sobie sam, mnie to nie interesuje. Zreszta nie posiadasz nawet możliwości wylutowania a co dopiero przylutowania układu. 

Znam tylko oficjalne metody odblokowania, nie dam ci do używania oprogramowania za które zapłacił serwis byś je sobie używał. 

Zresztą trzeba mieć fizycznie przed sobą laptop by odczytać dane.  

Posiadam fizycznie tego laptopa, więc dałoby rade 

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Znowu nie zrozumiale napisałem, nie masz przecież oprogramowania, kupno licencji na program racze przekroczyło by kilkukrotnie cenę odblokowania w serwisie. 

Czyżbyś się bał iść do serwisu bo laptop jest kradziony ? Przy sprawdzaniu i odblokowaniu będzie to wyraźnie sygnalizowane jeśli właściciel zgłosił kradzież laptopa i serwis zablokował go. 

Opublikowano

Znowu nie zrozumiale napisałem, nie masz przecież oprogramowania, kupno licencji na program racze przekroczyło by kilkukrotnie cenę odblokowania w serwisie. 

Czyżbyś się bał iść do serwisu bo laptop jest kradziony ? Przy sprawdzaniu i odblokowaniu będzie to wyraźnie sygnalizowane jeśli właściciel zgłosił kradzież laptopa i serwis zablokował go. 

To nie jest kradziony laptop, jeżeli tak uważasz, to musisz być takim typowym polaczkiem, który myśli, że jak nie chce iść do serwisu, to od razu kradziony - wole najpierw użyć mózgu, troche poszukać zanim w*********c pieniądze od razu. Pieniądze na ziemi nie leżą, a jak leżą to trzeba dogonić i złapać.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Polaczkiem to ty możesz się mianować, skoro do tego  mózgu nie dociera prosta informacja że problem może rozwiązać tylko ktoś mający odpowiednie oprogramowanie którego nie masz to już twój problem. Ile razy trzeba ci powtarzać być zrozumiał? 

Było się uczyć, iść pracować do serwisu komputerowego, kupić sobie licencją i opłacić szkolenia by dowiedzieć się jak rozwiązać problem by potem taki bidny polaczek jak ty zapłacił jak chce mieć odblokowany laptop. Takie jest życie, tak sobie zrobił producent drogiej wersji laptopa by zabezpieczyć go przed kradzieżą i przy okazji zabezpieczyć dane w laptopie. 

To że napisałem że MOŻE być kradziony nie znaczy że jest kradziony, a omijanie serwisu to często jeden z powodów przy laptopach biznesowych z wyższej półki.

Napisałem jak jest z odblokowaniem, już sama próba  odblokowania zabezpieczenia  pokaże czy laptop jest zablokowany przez serwis czy po prostu się sam zablokował albo ktoś zapomniał hasła do czytnika papilarnego albo  mu ujebało palca którym odblokowuje. Bez takiej weryfikacji nie da się go odblokować poza wymianą układu która będzie z 2-3 razy droższa. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...