Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak odzyskać dane z telefonu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio telefon oddałem do naprawy, i dostałem wyczyszczony (bez żadnych programów, starych zdjęć itd.) i nasuwa się pytanie jak mogę odzyskać stracone pliki. Wiem, że się da, ale czy mógłby ktoś krok po kroku opisać jak mogę przenieść swoje stare zdjęcia lub filmy video na komputer przy użyciu jakiegoś programu? 

Opublikowano

Zdecyduj się co masz wyczyszczone czy pamięć telefonu czy kartę SD  ? 

Co naprawiano ? 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zdecyduj się co masz wyczyszczone czy pamięć telefonu czy kartę SD  ? 

Co naprawiano ? 

Tj. telefon po zresetowaniu się zawieszał się ciągle na logo operatora i dalej nie ładował a po naprawie mam czysty telefon (tak jak przy zakupie). Wszystko jest puste: kontakty, zdjęcia, muzyka.. Najbardziej zależy mi na tych zdjęciach właśnie które bym chciał odzyskać. 

Opublikowano

To pewnie nie odzyskasz bo mogli wymienić płytę główną. 

Zresztą tego typu recovery danych to tylko w serwisie.

Opublikowano

Po czym pewien ? Pokazali ci przed naprawa i po naprawie telefon i części co wymienili ? 

Jak ci napisałem , zrobisz ale w serwisie. jak uzywasz telefonu cały czas po powrocie z serwisu to prawie nic już nie odzyskasz .

Opublikowano

Po czym pewien ? Pokazali ci przed naprawa i po naprawie telefon i części co wymienili ?

Telefon nie był naprawiany w serwisie tylko u znajomego, który w tym pracuje i wiem, że nic nie zostało wymienione, po prostu reset systemu. 

"Jak ci napisałem , zrobisz ale w serwisie. jak uzywasz telefonu cały czas po powrocie z serwisu to prawie nic już nie odzyskasz "

Specialnie z telefonu teraz nie korzystam, żeby nie nadpisać ważnych dla mnie plików. 

Opublikowano

To po co piszesz temat na forum ? idź do osoby co ci to zrobiła nich odzyska dane. 

Opublikowano

@ktosiu, problem jest w tym, że gdzieś przez tydzień nie będę miał kontaktu z tą osobą. W internecie dowiedzialem się, ze można te dane przywrócić przy pomocy x programu. 

Opublikowano

Jak przeczytałeś to odzyskuj. Nikt  nie poda ci uniwersalnej metody odzyskania. Najlepsza jest serwisowa , zgrywa się całą zawartość pamięci i na niej operuje a nie na telefonie.

Wystarczy  ściągnąć wewnętrzną pamięć telefonu i konwertować ją do formatu VHD, potem to już zabawa z Android SDK, cgiwin czy oprogramowaniem pod linuxem. Szukaj sobie tutoriali najlepiej na XDA dla swojego telefonu. Na podstawie opisu może uda się zrobić. 

To  nie zabawa która zajmie kilka minut tylko konkretna praca zajmująca przynajmniej kilkanaście godzin. 

Opublikowano

To jest pamięć typu pendrive, nie dysk talerzowy. Różnica? Talerzowy plików nie usuwa tylko ukrywa i nadpisuje dane, a pamięć w telefonie, pendrive, ogólnie bez elementów ruchomych już je usuwa i odzyskiwanie jest znacznie cięższe. Nie liczyłbym na odzyskanie.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...