Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kontry na Ahri

Foxy1203

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale to chyba tak nie działa że bierzesz postać i wygrywasz na Ahri.

Lepiej chyba opisać jaka postać i dlaczego kontruje Ahri.

Kolega wyżej opisał postacie kontrujące Ahri ze strony how2win.

Ja osobiście polecam Dianę, tarcza absorbuje sporo  obrażeń, oraz po 6 lv posiadamy taki burst, oraz 2 doskoki uniemożliwiające Ahri ucieczkę.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak kontra.. Graj tym czym czujesz się pewnie np. lubisz grać kassadinem i masz przegrane nim powiedzmy z 40gier a ja tobie powiem,że fizz jest kontrą to uwierz mi, że tym kassadinem łatwiej ci będzie wygrać/przetrwać linie niż fizzem, którym nie będziesz ogarniał.

Opublikowano

Ja na ahri lubię grać Leblanc. Mobilność jaką lb ma dzięki swojemu "W" daje bardzo dużą swobodę przy omijaniu skillshotów lisicy.

Trzeba tylko uważać, żeby nie wpadać za każdym razem bezmyślnie z combem Q+W bo możemy dostać charmem podczas dasha i wtedy "nie jest kolorowo" : P

Wydaje mi się, że talon również byłby w porządku - głównie ze względu jego "E" i niewidzialność. Trzeba grać bezpiecznie do szóstego poziomu, ale później talon ma przewagę w 1v1.

Ale pamiętaj, że grasz Ty, a nie postać. Grając w odpowiednich matchupach nieraz masz do dyspozycji "narzędzia" do kontrowania przeciwnika, ale to od Ciebie zależy czy odpowiednio je wykorzystasz.

giphy.gif

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak uniwersalna konta (w formie postaci) na daną postać. Należy się zastanowić jaki mechanizm, item czy styl gry najlepiej sprawdzi się przeciwko danemu championowi.

Ahri opiera się głównie na 2 skillshotach, które są podstawą jej całej mocy. Jeżeli ahri trafi Cię charmem to możesz być pewien, że zarobisz dodatkowo z Q tak więc musisz tego unikać. 

Jeżeli uda Ci sie ominąc te 2 skille, to masz ją praktycznie na tacy, bo cała jej siła własnie legła - pozostaje jedynie ult którego dmg nie jest kosmiczny. Dodatkowo ahri jest mało mobilna do 6 poziomu - wykorzystaj to przeciwko niej, zagraj agresywnie, ale wciąż uważaj, bo na małym lvl nadal Cię może zabić. Uniknij E a następnie obij ją trochę. Zauważ, że postacie które podane są jako "kontry" są albo mobilne albo mają twardego ccka, który może ją łatwo wbić w ziemie. 

Podsumowując unikaj jej E, a następnie obij ją trochę. Graj bardziej agresywnie do 6 poziomu, przy pomocy junglera jeśli spali flasha nie ma szans na ucieczkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...