Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy chcecie serwer tworzony przez Was ?

Jesteście chętni/zagracie ?  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jesteście chętni zagrać na serwerze tworzonym przez Was graczy?

• tak
      3
    • nie
      2
    • zależy jak projekt się potoczy
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Jest możliwość zrobienia przez moją ekipę serwera minecraft, ale nie nie to nie byłby serwer typu ,,admin 7 zł, kox 1 zł, 10 slotów i rozdawanie itemów'' tylko byłby to zrobiony przez ogarniety team solidny projekt. Zapytasz się ale jaki to będzie serwer i tu jest własnie cała zabawa to Wybyscie wybierali co na serwerze by się znajdowało tzn. jakie tryby co by się na nim budowało byłyby napewno rozdawane wejściówki na budowę spanu i wiele wiele więcej ciekawych pomysłów na które z pewnością wpadniecie. Zachęcam do biernego komentowania tego projektu. 

P.s. Jest to tylko wstępne pytanie, na razie bez żadnych grafik ponieważ chcemy zobaczyć jakie zainteresownie zdobędzie nasz projekt 

Opublikowano

witaj jeśli to miał być serwer tego typu to proponuje moją paczkę modów

ale od pewnego czasu mam nazwe na serwer w głowie Akinox paczka się zmienia ale jest do ustalenia dodaje nowe mody ale też sięboje że może lagować więc robie tą paczke cały czas badając na swoim komputeże i kolegach

paczka zakłada kreatywne podejście do świata i zrobienie sobie od podstaw wszystkiego i na serwerze czujesz się jak na expedycji przygodowej ale w kwesti połączonej lekko z the sims 3 niektóre modyfikacje narazie są ignorowane przez serwer dlatego prosił bym o patrzenie moich pytań i pomaganie w razie potrzeby dziękuję .

oczywiście kolejnym pomysłem by była możliwość odblokowywania kolejnych modyfikacji przez graczy powodując że serwer nie generowął by nowych bloków ale zamieniał by bloki na te które odblokował dany gracz że pokazuje się naprzykład ruda żelaza graczowi a inny w tym miejscu widzi kamień . ale wykopany blok w skrzyni już widzi jako żelazo .

pozwoliło by to oszczędzić zasoby serwera przed renderowaniem bloków innych w zasięgu gracza myśle w odległości 30/30 kratek w każdą str

Opublikowano

Dzięki za tak kreatywną odpowiedź! ale odpowiadając na Twoje propozycje to co do paczki modów to wątpię żeby serwer na modach się przyjął jeżeli do sciągnięcia byłby np jakiś client albo paczka, chodź w sumie mamy informatyka który dałby rade zrobić własną stronę pod takie rzeczy, na pewno ciekawym pomysłem jest  ,, i na serwerze czujesz sie na expedycji przygodowej "  jest to ciekawe z tego względu że serwer może by się szybko nie znudził. Jeżeli chodzi o zasoby serwera mamy odpowiednie zasoby finansowe żeby kupić taką maszynę żeby zamieniać jakieś rudy na inne jest to chyba zbyt przekombinowane ale podsunąłeś dobry pomysł z odblokowywaniem modów :). Co do Twojej paczki modów to jakbyś nas przekonał ze jest ona wystarczająco dobra moglibyśmy nawiązać współprace jesteśmy otwarci na propozycje :) , zachęcam wszystkich do dalszego wypowiadania się ta ten temat oraz przedstawiania swoich pomysłów które zbudują serwer :)

Opublikowano

Mody = 1-5 online

Nie rób serwa na modach bo to strata czasu nikt na nich nie gra chyba że 4fun. Tryb ciekawy ale minecraft teraz to tylko easyhc, choćbyś się za przeproszeniem zesr** i wymyślił nie wiadomo co to, to nie wypali. 

Większość graczy mc to dzieci tak więc skomplikowane rzeczy odpadają... Sam miałem rozbudowane serwery z innowacjami i zawsze było to samo, brak graczy.  Teraz tworze bardziej "przystępny" projekt zobaczymy co wyjdzie.

Tak czy inaczej życzę powodzenia. 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...