Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak postawić serwer dla znajomych?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zacznę od tego iż nigdy nie stawiałem żadnego serwera gry Minecraft. 

Jak postawić zwykły wiem, ale zależy mi na tym by pograć z grupką znajomych na modach i tu pojawia się pytanie, jak to zrobić?

Mam już zmodowanego clienta, ale z poziomu gry serwera zapewne postawić się nie da. Żadnych blokad, ustawień itd na serwerze nie potrzebuję, będziemy tam tylko my, więc po co(?)

Proszę o rady od czego zacząć/jak to zrobić.

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Poszukaj forge'a który jest w paczce , a potem odnajdź takiego w internecie ale client pod serwer ?

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

Chodzi o to, że mam paczkę pod single.

Chciałbym na tej samej paczce zagrać ze znajomym(o ile oczywiście tak się da). 

Mógłbym prosić o dokładniejsze informacje odnośnie tego Forge? Jestem(delikatnie pisząc) początkującym jeśli chodzi o zabawy serwerem. 

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Najlepiej postaw serwer na VPS, poszukaj launchera pozwalajacego wystawic twoja własna paczke np: Ftb launcher/sk launcher bądz rózne alternatywy.

Jezeli chcesz postawic serwer z poziomu klienta (Co nie polecam) to zrób serwer lan oraz spróbuj przekierowac twoje ip np programami jak hamachi badz inne alternatywy pozwalajace stworzyc wirtualne srodowisko lan

najlepiej pobierz forge/cauldron i postaw na nim serwer i włanczaj kiedy chcesz ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...