Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Muzyka mainstreamowa czy undergroundowa ?

Freedom07

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Underground czy mainstream ?

• undergroundowa
      6
    • mainstream
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , zauważyłem  że w środowisku rapu w polsce jest duża nienawiść do mainstreamowego rapu ale też w środowisku muzyki metalowej , ,,rock" i ,,punku" i ich podgatunków jest duża nienawiść do nowych kapel np (Slipknot (podgatunek heavy metalu , Bring me the horizon podgatunek punk rock itp.  )  może nawet większa  niż w rapie.

Więc mam pytanie wolicie mainstream  czy underground?

Ja osobiście wolę underground.

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Więc mam pytanie wolicie mainstream  czy mainstream ?

tumblr_nzpknkE2T71s13w3ao1_500.gif

#top

Nie za bardzo rozumiem, jeśli chodzi o to co lubię bardziej z wyboru pomiędzy starszym rapem a nowym punkiem lub rockiem to odpowiedź brzmi rock, ponieważ rock ogółem jest moim ulubionym gatunkiem.

­

Opublikowano

Więc mam pytanie wolicie mainstream  czy mainstream ?

tumblr_nzpknkE2T71s13w3ao1_500.gif

#top

Nie za bardzo rozumiem, jeśli chodzi o to co lubię bardziej z wyboru pomiędzy starszym rapem a nowym punkiem lub rockiem to odpowiedź brzmi rock, ponieważ rock ogółem jest moim ulubionym gatunkiem.

­

Chodzi w skrócie wolisz słabą współczesną mainstream muzykę czy świetny współczesny  underground.

Opublikowano

Słucham tego co mi się podoba. Hejterów mam w dupie.

A gdzie tu jakiś zespół został zhejtowany ?

Opublikowano

Słucham tego co mi się podoba. Hejterów mam w dupie.

A gdzie tu jakiś zespół został zhejtowany ?

A czy ja napisałem, że jakiś zespół tu został shejtowany? Odniosłem się do ogółu.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

podaj mi przyklad nienawisci do nowych zespolow punkowych, bo jakies farmazony gadasz, chyba ze mowisz o zespolach wywodzacych sie z green daya iks de

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

podaj mi przyklad nienawisci do nowych zespolow punkowych, bo jakies farmazony gadasz, chyba ze mowisz o zespolach wywodzacych sie z green daya iks de

Chodzi o Pop Punk (Green Day , Sun 41 itp).

Opublikowano

Chodzi o Pop Punk (Green Day , Sun 41 itp).

no to jezeli chodzi o takie zespoly to nic dziwnego, muzyka nagrywana nie z pasji tylko dla kasy, oczywiste teksty, ktore maja zaspokoic przecietnego czlowieka, ortodoksyjny punk zawsze bedzie plul morde w strone takiego zespolu, bo to komercyjne zespoly

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Mainstream jest lepszy. Underground zwykle gorszy. 

Wolę mieć to lepsze. To chyba jasne. :)

Opublikowano

W jakim gatunku mainstream  jest lepszy od Underground ?

Opublikowano

W jakim gatunku mainstream jest lepszy od Underground ?

house czy future house, utwory wydawane w wielkich wytwornoach sa zwykle profesjonalne a te tworzone "pod ziemia, w garażu" juz mniej :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

W jakim gatunku mainstream jest lepszy od Underground ?

house czy future house, utwory wydawane w wielkich wytwornoach sa zwykle profesjonalne a te tworzone "pod ziemia, w garażu" juz mniej :D

Nie wszyscy mainstream twórcy muzyki elektronicznej są dobrzy np. Skrillex.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@up co kto lubi, ale u Skrillexa mimo wszystko slychac doświadczenie producenckie c:

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Oddałem głos na mainstream, lecz underground nie wypada tak źle, jeżeli miałbym robić porównanie.

Co do tworzenia muzyki nie trzeba mieć wypasionego studia, tylko wiedzę która pozwala na stworzenie tego wyjątkowego hitu.

1980497.jpeg
Opublikowano

Są zespoły mainstreamowe, które potrafią trzymać poziom. Ale są też takie które tak naprawdę się sprzedały i wiele rzeczy jest robionych pod publiczkę, albo żeby było głośniej, np. Metallika i ich nagrywanie nowej płyty. Jeśli chodzi o samą muzykę to tak jak wyżej, zależy od zespołu, ale jeśli chodzi o koncerty, to zawsze undergroundowe zespoły będą wychodziły na plus, ponieważ są bliżej z widzem i możesz z nimi porozmawiać, pogadać, etc.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

h*j

Gargamel – wielki czarnoksiężnik i czarownik od siedmiu boleści. W swej karierze podrywacza umawiał się ze Smerfetką, Sasetką, Bersetką, Bercikiem, Papą Smerfem i Ważniakiem. Ponadto, mieszka sam wraz z kotem i nie posiada, ani prawa jazdy, ani konta bankowego, co daje mu predyspozycje na zostanie prezesem partii politycznej. Mieszka w wielkiej chacie na bagnie, gdzie ciągle knuje straszliwe plany zagłady PO rasy smerfów. Niestety jego wrodzona nieudolność, ciotowatość i kalectwo nie pozwalają mu na odniesienie sukcesu w tej dziedzinie. <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...