Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana części w PC

b3nd3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem się Was spytać o to jakie części powinienem wymienić, aby zwiększyć wydajność mojego komputera, poprawić fps-y (głównie CS:GO). Sprzęt jaki obecnie posiadam to:

Intel Core i5-2300 CPU @ 2.80GHz 3.00 GHz

RAM: 8GB

64BIT

GeForce GT 440

Modecom logic 600W 12cm

Domyślam się, że grafika i zasilacz do wymiany i chciałbym Was prosić o jakieś porady na co je wymienić, żeby mam nadzieję dostrzec "znaczną" poprawę. Tragedii u mnie nie ma bo spokojnie na ~150 fps gram ale przy troszkę bardziej wymagających grach lub wyższych rozdzielczościach jest to już zdecydowanie za mało. Grafika może być używana, myślałem o kwocie gdzieś do 500zł bo na ten moment na więcej mnie nie stać :D Z góry dzięki i liczę na Waszą pomoc!

Opublikowano

Antec vp 500 + hd7850, tylko jestes skazany raczej na wersje z 1gb vramu, mozesz cos dorzucic? Tak zeby miec go z 2gb vramu albo nawet gtx 660

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

A z 2gb ramu to jaki to będzie koszt? Mógłbyś podać jakieś linki przykładowe, żebym mógł zobaczyć jak to wygląda?

Opublikowano

Jeżeli wyczarujesz dodatkową kasę na zasilacz uzywany (120zł około) i weźmiesz grafikę do 500zł. To dostaniesz już r9 270, która jest już nowszą generacją. Sam miałem i daje naprawdę radę.

Jeżeli nie, to do 500zł polecam GTX660 (jak trafisz za 400zł), lub HD7870 + zasilacz używany chieftec 500/550W (jeżeli się zdecydujesz, to podam ci link, bo trzeba szukać odpowiedniego modelu, aby był wyposażony w dodatkowe przewody do zasilania grafiki).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Jeśli chodzi o PSU (zasilacz) to polecam be quiet , a w kwesti GPU (Karta graficzna) to możesz zastosować to co koledzy wyżej podali ew. Możesz kupić GTX 670 ;)

Opublikowano

Jeśli chodzi o PSU (zasilacz) to polecam be quiet , a w kwesti GPU (Karta graficzna) to możesz zastosować to co koledzy wyżej podali ew. Możesz kupić GTX 670 ;)

Ta przy takim budzecie brac cos od be quiet!... dlaczego niby 670? Nie warto raczej brac tej karty, chyba ze ktos Ci ja sprzeda serio taniej, tak to sa lepsza za te kase.

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...