Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra, fps'y

plokijR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj sobie włączyłem bete, ustawiłem grafikę na minimalane, żeby być pewnym, że nie będzie lagów, a tu przeniosło mnie gdzie jest gromada ludzi i takie spadki fpsow, że nie da się grać. Myślałem, że mając i3 3,7ghz+gtx 950 sc+8 gb ram pogram sobie w tą grę chociaż na minimalnych, a tu dupa. Tak powinno być czy coś jest nie tak?

Opublikowano

Witam, dzisiaj sobie włączyłem bete, ustawiłem grafikę na minimalane, żeby być pewnym, że nie będzie lagów, a tu przeniosło mnie gdzie jest gromada ludzi i takie spadki fpsow, że nie da się grać. Myślałem, że mając i3 3,7ghz+gtx 950 sc+6 gb ram pogram sobie w tą grę chociaż na minimalnych, a tu dupa. Tak powinno być czy coś jest nie tak?

Wyłącz synchronizację pionową dla gry przez panel Nvidia, graj na pełnym oknie, masz także dostępną opcję w grach jak Optimization mode, spadki fps do 10-20 przy np liczbie graczy rzędu 50-100 osób w jednym miejscu to normalna rzecz w MMORPG dlatego ludzie nawet z bardzo dobrym sprzętem zmniejszają detale na Mass PvP i przeprowadzają optymalizację.

Opublikowano

Zrobiłem tak jak powiedziałeś i fps'y przy tym trenerze ciągle wahają się między 10-20. Oczywiście jak sobie dalej pójdę pobić np. wilki na ustawieniach medium, to wszystko ładnie chodzi, ale widziałem filmiki z tej gry i z tego co wiem to potem tak czy siak trzeba grać w takiej gromadzie ludzi, więc to ile mam fpsów grając solo raczej mnie nie interesuje xD

Opublikowano

Zrobiłem tak jak powiedziałeś i fps'y przy tym trenerze ciągle wahają się między 10-20. Oczywiście jak sobie dalej pójdę pobić np. wilki na ustawieniach medium, to wszystko ładnie chodzi, ale widziałem filmiki z tej gry i z tego co wiem to potem tak czy siak trzeba grać w takiej gromadzie ludzi, więc to ile mam fpsów grając solo raczej mnie nie interesuje xD

Antyaliasing, SSAO wyłącz. Następne Optimization Mode i zaznacz Upscale,  Remove distant player's effects+others lanterns+other's effects.

Kwestia ustawień, i3 4170, r9 270x, 8gb ram i mam do 20-30 fps przy bardzo dużej ilości ludzi co jest świetnym wynikiem w grze MMO gdzie każdy ruch gracza obok musi zostać obliczony.

Opublikowano

Zmieniłem i teraz to działa w 20-30 fpsach, ale to już nie wygląda tak pięknie i niestety, ale rezygnuje z tej gry z powodu mojego słabego kompa(???). Tak czy siak- dzięki za chęć pomocy

Opublikowano

Zmieniłem i teraz to działa w 20-30 fpsach, ale to już nie wygląda tak pięknie i niestety, ale rezygnuje z tej gry z powodu mojego słabego kompa(???). Tak czy siak- dzięki za chęć pomocy

Często nie sroniłem brać udziału w siege (w KR) na tym słabszym i3 4170/r9 270x/8gb ram. Na mass pvp wszyscy ustawiają niskie detale bo liczy się każdy fps i w porównaniu do wielu MMO Black desert posiada dobra optymalizację przy dużych walkach. Gdy mass pvp/event mija wracamy do ładnych ustawień do grindu/spontanicznych małych PvP.

Życzę aby inna gra spełniła Twoje oczekiwania.

Opublikowano
@plokijR

To nie moze być wina sprzętu bo ja miałem na niskich 20-30 fps przy moim amd athlon 2,7 gz i gtx550ti +4gb ramu ( komp z 2007, oprocz grafy)

nie zmieniaj sprzetu tylko szukaj rozwiazania

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...