Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wgrywaniem questow pliki Terenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z wgrywaniem questow na tych plikach. Dodaje questa do quest_list wgrywam komenda ./qc wpisuje reload i quest dziala to do czasu restartu serwera. Ptm musze usuwac dany quest wpisywac komende /qc i wgrywac na nowo zeby dzialal .. co robie zle ??

Opublikowano

wgrac go do folderu quest wpisz do locale_list i w maszynie wpisz ścieżkę do folderu quest i potem wpisz ./qc nazwaquesta.quest ;]

Opublikowano

@.Dynamic

Wcale nie prawda :) Sam robię na tej maszynie już x czasu i questy instaluję poprzez ./qc xxx.quest

-------------

@ grisza121212

W sftp wchodzisz kolejno do:

/usr/home/mt2/share/locale/poland/quest/

po czym wrzucasz tam swojego questa i nadajesz mu prawa 777.

Wchodzisz do ssh i wpisujesz:

cd /usr/home/mt2/share/locale/poland/quest

zatwierdzasz enterem aby zatwierdzić wpisaną komendę.

Kolejno wpisujesz :

./qc nazwaquesta.quest

Okej i jak wszystko poszło bez żadnych komplikacji (chodzi o kompilacje questa) to w maszynie wpisujesz:

/stop
/start

I wszystko Ci powinno działać bez zarzutów, jeśli nie działa w taki sposób to zrób od nowa maszynę bo najwidoczniej coś sknociłeś - a nawet jeśli to nie jestem Ci w stanie powiedzieć co bo nie mam tego przed oczami.

JFf7oYo.png

Opublikowano

@.Dynamic

Wcale nie prawda :) Sam robię na tej maszynie już x czasu i questy instaluję poprzez ./qc xxx.quest

-------------

@ grisza121212

Kolejno wpisujesz :

./qc nazwaquesta.quest

Okej i jak wszystko poszło bez żadnych komplikacji (chodzi o kompilacje questa) to w maszynie wpisujesz:

/stop
/start

I wszystko Ci powinno działać bez zarzutów, jeśli nie działa w taki sposób to zrób od nowa maszynę bo najwidoczniej coś sknociłeś - a nawet jeśli to nie jestem Ci w stanie powiedzieć co bo nie mam tego przed oczami.

/qc przekompiluje wszystkie questy chyba

Opublikowano

@.Dynamic

-------------

@ grisza121212

Kolejno wpisujesz :

./qc nazwaquesta.quest

/stop
/start

Z tą nową maszyną żartowałeś prawda? 

@grisza121212

Tutaj masz plik oraz zawartą w nim instrukcje :)

http://www109.zippyshare.com/v/KTi5cXUo/file.html

Skan 

https://www.virustotal.com/pl/file/d65c2da08ed62205ff9c12fc025c3fb32b1cb70286ec032f12823dff997c4881/analysis/1455997320/ 
Opublikowano

Dzieki wszystkim za pomoc juz sie z tym uporalem. Problem sam zniknal po usunieciu wszystkich questow i wgraniu ich ponownie. Szczerze sam nie wiem gdzie lezal blad :P do zamkniecia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...