Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z tabletem - kursor "przykleja się" do górnej części ekranu

Remover

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Używam tableta Wacom One, kursor co jakiś czas ucieka mi w górną część ekranu. Nie mogę go ściągnąć na obszar roboczy, da się nim poruszać tylko w kierunku lewo/prawo. Ktoś wie jak to naprawić?

56c4f3e7481ef.png

Opublikowano

Rysujesz na laptopie, czy stacjonarce? Jak daleko od touchpad'a jest tablet? Czy podobny problem masz np, kiedy używasz myszki? Spróbuj wyłączyć touchpad, jesli używasz laptopa ewentualnie odłączyć mysz od komputera i zobaczyć, czy problem znowu się pojawia.

igNMhIy.png

Opublikowano

Rysujesz na laptopie, czy stacjonarce? Jak daleko od touchpad'a jest tablet? Czy podobny problem masz np, kiedy używasz myszki? Spróbuj wyłączyć touchpad, jesli używasz laptopa ewentualnie odłączyć mysz od komputera i zobaczyć, czy problem znowu się pojawia.

Rysuję na laptopie, touchpad mam wyłączony, myszkę też T_T

Opublikowano

No to w takim razie problemem może być wina systemu, który nie został przystosowany do działania również przy użyciu piórka.

Wejdź w opcje tabletu i pokaż mi, jakie tam się znajdują bo już nie pamiętam.

Dodatkowo w opcjach zasilania systemu spróbuj wyłączyć wstrzymywanie selektywne USB.

Ostatnia opcja, to wgranie na nowo sterowników do tabletu lub próbowanie podłączenia go do innego usb.

Edit: @Remover OMG, haha xD GZ ^^

igNMhIy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...