Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile utrzyma ludzi serwer na VPS LvLup.pro . + Pomysly na serwer :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile maksymalnie graczy będzie grało aby grało się bez lagów?

Maszyna z hostingu LVLUP.pro, dział VPS , EU :)

Informacje
  • Typ wirtualizacji: OpenVZ
  • Pamięć RAM: 16384 MB
  • Ilość vCPU: 4
  • Pamięć wirtualna (swap): 2048 MB
  • Typ dysku: SSD
  • Pojemność dysku: 60 GB
  • Szybkość Internetu: do 200 Mbit
  • Transfer miesięczny: Bez limitów
  • Centrum danych: OVH

+ Podawajcie Fajne pomysły na tryby serwera/ów :D

Opublikowano

Wszystko zależy od pluginów, ich konfiguracji oraz separacji (która swoją drogą w OpenVZ jest bardzo kiepska) i ilości użytkowników na jedynym serwerze dedykowanym.

Opublikowano

Jak wyżej, skoro jest ok. 16gb ramu to przekładając 1 osoba = 100mb ramu to wyjdzie około 150 osób, doliczając plugin, mapę itp to trochę mniej. + Jeśli nie masz pomysłów na serwer, to go nie rób, poczekaj na jakąś inspirację w samym sobie.

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

Opublikowano

Zależy ile nałożysz skryptów i pluginów... przy dobrej i optymalnej konfiguracji z małą liczbą skryptów powinno te 120/150 utrzymać ;)

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Mam już trochę fajnych projektów na serwer tylko chce posłuchać graczy jaki by chcieli mieć serwer :)

Utrzyma ci 150-200 graczy to raz, a dwa to najlepiej freebuild z jakimś skryptem umożliwiającym używanie magii, lub też Bending Plugin :P

Opublikowano

Utrzyma ci 150-200 graczy to raz, a dwa to najlepiej freebuild z jakimś skryptem umożliwiającym używanie magii, lub też Bending Plugin :P

Jeszcze nigdzie takiego serwera nie widziałem wiec może to  wypalić :)

Wielkie Dzięki.

Opublikowano

Jeszcze nigdzie takiego serwera nie widziałem wiec może to  wypalić :)

Wielkie Dzięki.

Ja mogę ci pomóc w ogarnięciu Bendinga jak coś, bo ogarniam moce jak używać- a to nie lada wyzwanie :P

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli chcesz stawiać serwer na tak dużą ilość osób to radzę zainwestować w wirtualizację kvm lub taniego dedyka, bo przy godzinach szczytu może się okazać, że nawet nie utrzyma połowy tego co piszą koledzy wyżej.

Rankboosting (Sygnatura).png

Opublikowano

@up koleś ma rację, na lvlup masz możliwość stworzenia kwmki, jest troszkę droższa ale ogólnie polecam ;)­

04:20

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...