Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego widzę czarny obraz w Minecraftcie? Co jest tego przyczyną?

MoHa15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, znowu ja :v

Ten problem w zasadzie rozwiazany:
http://www.mpcforum.pl/topic/1513384-problem-z-niskimi-fpsami-w-grze-i-niewczytywaną-kartą-graficzną/

Karta Radeona sie wczytuje, udalo mi sie troche pobawic programem i doszedlem do tego jak uzyc radeona dla wszystkiego.

W grze RZEKOMO jest jakies 70-80 fps.

ALE.. no wlasnie. Ale.

Problem w tym, ze teraz NIC W GRZE NIE WIDZE. Wszystko naokolo jest czarne / przezroczyste. Albo czarne bloki, albo nie ma blokow i widze oddalona o kilkadziesiat kratek podziemna lawe, rowniez w otoczeniu czarnych blokow. Rowniez wtedy "psuje" sie grafika, tzn nie widac napisow w menu, po odpaleniu f3 tez nie widac napisow, sa rozmazane (widac przez chwilke na poczatku, stad wiem ze wczytalo radeona i ile jest fps..).

Ktos cos?

Java aktualna jak cos, sterowniki karty graficznej tez (po innych grach widac, ze radeon dobrze dziala..), optifine zainstalowany, reinstall MC nic nie dal.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

o_O

Nie jestem pewien jak można Ci pomóc... Spróbuj usunąć plik MC i na nowo zainstalować (Start > %appdata% > Usuń folder .minecraft).
Jak to nie podziała to zobaczymy co dalej ;)

qNr1l5S.png
Pomogłem/Spodobał Ci się mój post?
Jeśli tak możesz dać Polubić dany post!... Dzięki.

Opublikowano

o_O

Nie jestem pewien jak można Ci pomóc... Spróbuj usunąć plik MC i na nowo zainstalować (Start > %appdata% > Usuń folder .minecraft).

Jak to nie podziała to zobaczymy co dalej ;)

Udalo mi sie to naprawic :D

Okazalo sie, ze na karty AMD trzeba jakis tam fix do minecrafta (do javy) bo inaczej tak sie wlasnie dzieje... Ale dziekuje za checi :)

Takze temat do zamkniecia.

Ironiczny

LEGACY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...