Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dużym pingiem na własnym serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio postawiłem server. Gdy kolega chce wbić straszne ma lagi, cofki nic nie może zrobić, a u mnie nic wszystko stałe. Server jest zwykły postawiony na hamachi. Server jest na modach ale na bardzo małych z modami jak i bez jest tak samo. Kiedyś nie było takich problemów, ale to było z rok temu.

Memory use: (50-60%)

Avg tick: 2.000 - 6.000 ms

Komunikaty: Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded? Running 2134ms behind, skipping 42 tick(s)

Internet mam w miarę dobry jak i kolega nie powinno być problemu 20mb/s...

mjlk5s.jpg

Opublikowano

Użycie procesora 20-40%. Mam 2 ramu max mogę przydzielić 1 RAM. Ale to powinno starczyć. Ja mam 0 lagów i mam 40 fps. 

mjlk5s.jpg

Opublikowano

Co mają fps do pingu kolegi? On ma dobre fps jak i ja.

Dodam, że ping servera skacze jak jestem na serverze, albo kolega.

mjlk5s.jpg

Opublikowano

Chodzi o to, że nie mam servera na bukkitcie, ponieważ nie działa mi sporo modów. A chciał bym pograć na modzie divine rpg. Kiedyś grałem i nie było problemów z ms.

mjlk5s.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

http://scr.hu/6rka/b7sa8

Procesor: AMD ATHLON II X2 250

Karta graficzna: AMD Radeon HD 5670

Co więcej mogę dodać nie wiem czemu mu skacze taki ping i na serverze jest 2k - 6k ms. Gdy ja nie mam problemów. Ale chyba mój upload nie jest jakiś tragiczny. A przez rok cały nie powinno się dużo zmienić jak się jeszcze napi*rdalało i przy 100 modach na 60 fps.

mjlk5s.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...