Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z nagrywaniem filmików

Waterovsky

Pytanie

Opublikowano

Po 4 miesięcznej przerwie w nagrywaniu filmików na youtube postanowiłem nagrać coś nowego (w międzyczasie zmieniłem komputer na nowszy/lepszy, wcześniej nagrywałem w 720p i było wszystko ok, a teraz przerzuciłem się na 1080p).

Problem tkwi w tym, że gdy nagrywam przykładowo frapsem lub msi afterburner, filmik wygenerowany w .avi jest jakby jaśniejszy.

Przykład: (obrazek opisany jako "TAK JEST" przedstawia jak obraz wygląda po nagraniu filmu programem, a drugi opisany jako "TAK POWINNO BYĆ" przedstawia zrzut jak wygląda to podczas grania czy samego nagrywania)

http://images77.fotosik.pl/336/8cb64ad6e019f415.gif

Poczytałem trochę i wszędzie, gdzie zajrzałem było napisane, że może być to wina kodeków, ale nie znalazłem nigdzie dokładnego rozwiązania. Instalowałem też paczkę kodeków k-lite, ponoć powinna pomóc.. Niestety nie w moim przypadku.

Orientuje się ktoś o co w tym może chodzić?

Za odpowiedzi z góry dziękuję.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Może byś tak kliknął przycisk ustawień na monitorze i zmienił wartość "jasność" lub "brightness" czy co tam masz..

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

Opublikowano

Sprawdź na innym komputerze czy też jest jasny może to być wina monitora­

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

Opublikowano

Niestety nie mam dostępu do innego komputera.

Nie wydaje mi się, by monitor był tu w jakikolwiek sposób winny, bo jednak chodzi o jakość obrazu materiału wideo po nagrywaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...