Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kha'zix

koteksra5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o kaziku? ostatnio pykłem sobie nim łatwo sie sfeedowałem i poszedłem pod prawie full ad

tzn. yoummu (za item na jungle w late)/ nowy itemek/hydra/BC/item a'la BT z cdkiem/i GA za mobilitki w late

wyciupałem solo quadre (pente skradziono jak to na normalu xD) ale nwm czy wychodzić nim na rankedy w tej mecie gdzie panują skillowe champy typu yi/xin i inne tanky gunwa

Opublikowano

skillowe champy yi oraz xin ? Przecież do champy dla bobów. U yi wciskasz ulta zaznaczasz cel i możesz iść sobie coś zjeść a xin obecnie tak samo E+W+Q i jedziesz(wyczułem sarkazm ale po fakcie,bo nie doczytałem)

Khazix jest mocny ale obecnie przyznam że słabszy(sam nim gram) napewno nie możemy go składać full ad tylko też jakiegoś steraka/bc gdyż obecnie mimo feeda i tak zejdzie na combo i ostatnio dostał też buffa ale po zmianiach teraz nie zrobimy combo E w powietrzu W+Q+hydra tylko musimy E+Q+hydra+W

Doublejump jest dalej możliwy,wg mnie warto wyciągać go na ranki gdyż daje radę Chociaż vs takiemu xinowi,yi,udyrowi nie będzie łatwo

Zależy jeszcze w jakiej lidze pogrywasz bo w wyższych to napewno ci skontrują tego żuczka ;)

Opublikowano

Kha Zix to typowy assassin. Jak nim pójdziesz pod full ad to będziesz oneshotował każdego, ale wystarczy że dostaniesz z byka od Alistara i padniesz tak szybko jak wskoczyłeś. Trzeba nim uważać, albo grać też z jakimś tank itemem żeby nie padać od razu.

Opublikowano

Gralem nim, slaby jest.

Team fighty do dupy, 0 dmg bez izolacji, ganki do 6 tez bardzo slabe.

Do poki jego W nie dostanie buffa to raczej nie bedzie mocnym championem.

Jesli enemy nie chodzi solo to ciezko cokolwiek zrobic, mialem gre gdzie ciagle chodzili calym teamem i nic nie robilem w calej grze.

Opublikowano

KhaZix to useless gówno. Kiedyś był broken bo miał procentowe obrazenia na wyewoluowanym Q i była większa izolacja. Teraz jest tak słaby w teamfightach, ze to poezja. 1v1 czy 1v2 spokojnie ogarnie będąc do przodu ale w teamfightach nic nie robi. Zbudujesz się full AD = padasz, pójdziesz w offtanka = przeżyjesz dłużej ale mało dpsa.

Generalnie po co grać tym robalem skoro jest Rengar, co jest lepszym asasynem? Zlikwiduje łatwo adc/apc i to lepsze niż aktualny KhaZix.

Pamiętne czasy jak Kha się grało na midzie i robiło się first blooda na 2 lvlu z red potkiem  :v

Opublikowano

Tak dobry na mida w daleki zasieg

latwa farma

od 6 jest nie do zabicia dzieki e i ulti

ale lepiej ulti uzyc do ofensywy niz do ucieczki i zastapic ulti flashem

i yasuo czy zeda robi jak chce trudno jest pokonac ahri ale unikasz jej stuna i atak i 1-0

a ty jestes vhyba glupi rippex rengsr jest najlepsza kontra na kazika to tak jakby powiedziec ze Fiora jest slaba bo ja jax pokonuje

Opublikowano

W daleki zasięg i co to daje żałosnego heala czy śmiesznego slowa?. Jakiego zeda? Yasuo może. Jax pokonuje Fiore?? Człowieku w jakim świecie ty żyjesz? W tej grze nie ma takiego pojęcia jak kontra.

Opublikowano

Gold 5 się wypowiada, jest coś takiego jak kontra , jax nie kontruje nowej fiory ;), np. Morgana bardzo kontruje leone :D, Tarcza brauma kontruje tornado janny :D

Opublikowano

jest

wiem ze wszystko zalezy od umiejetnosci ale trudniej jest grac garenem na riven niz riven na garena

i ja pisze jak mi sie gra a nie jak wy sadzicie wiec nie mowcie ze jest slaby na mida bo mi dobrze nim szlo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...