Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Global - warto zaczynać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę nad rozpoczęciem gry w WoW'a na globalu. Tylko nie wiem czy warto teraz zaczynać? Słyszałem że można teraz grać za darmo płacąc za abonament goldem z gry. Ile tego golda trzeba uzbierać i jak długo się go farmi? W wowa grałem troche na priwach ale były to tylko tbc i wotlk. Grało się nawet fajnie. Mam oryginalnego battlechesta którego dostałem za zakup diablo 3 i ostatnio pograłem na trialu woda. Grało mi się dobrze tylko właśnie nie wiem czy jest sens zaczynać jak gracze odchodzą. 

Opublikowano

Jak kto woli. Itemki pvp i pve zdobywa sie bardzo szybko, co sprawia, ze gra wieje nuda po 2-4 tygodniach.

Wow token kosztuje teraz ok 70k. Na spokojnie zarobisz tyle w miesiac, majac 1-2 postaci. Wystarczy miec rozbudowany garrison i czyszcic stare raidy z dodatku cata 25hc.

Opublikowano

Jest może jakaś strona z buildami na daną klasę albo strona na której jest napisane jaka rasa jest najlepsza pod daną klasę? Jak się robi ten garrison i jak się dostać do draenoru?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Skoro grało ci się fajnie to raczej nie ma się nad czym zastanawiać. :P

Za gold kupujesz token, który przedłuża ci czas gry o jeden miesiąc. U mnie na serwerze, token kosztuje ponad 70k golda. Nie wiem jednak czy cena jest taka sama na innych serwerach bo nigdy tego nie sprawdzałam. Poza farmieniem na dungeonach, można dobrze zarobić także na zielonych itemach, które są często poszukiwane do transmodyfikacji.

Garnizon zrobisz przy okazji podczas wykonywania początkowych misji na drugiej mapie w Draenorze. Do Draenoru dostajesz się po wbiciu 90 lvl przez Dark Portal w Blasted Lands. Jeżeli masz postać w Przymierzu to możesz się tam również dostać przez rozpoczęcie misji u Khadgara w Stormwind (stoi blisko domu aukcyjnego w The Trade District).

Wybór rasy i klasy nie ma raczej większego znaczenia według mnie. Wybierz to co ci się najbardziej podoba.

Edytowane przez Bechmdetis
Opublikowano

Na wszystkim: profesjach, garnizonie jak już go rozbudujesz, czyszcząc stare raidy oraz nowe dungeony. Podczas questowania tak jak pisałam wyżej, wypadają czasem zielone itemki, które mogą być dużo warte ze względu na popularną transmodyfikację. Możesz skupować także tanio różne itemy i sprzedawać je drożej na aukcjach. Konkretnych poradników ci nie polecę bo nie korzystałam z tego nigdy ale jak wpiszesz w YT coś w stylu "wow gold farming guide" to ci tego pełno wyskoczy.

Opublikowano

Tak można za to dostać bana bo to nie jest zgodne z regulaminem.