Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Straszne lagi nie tylko ja

kamilkiller14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wieczorami mam straszne lagi. Wiem że to zapewne wina dostawcy, lecz może ktoś uporał się znimi, czytalem na zagranicznych forach jak sięuporać ale niestety nie mam wymaganych plikow w msconfig aby to naprawić. Ktoś coś doradzi??

Opublikowano

Z tego co czytałem na zagranicznych forach, cały ten program WTFast, który pomaga w ogarnięciu pingów nie działa - więc ta opcja odpada . Znalazłem jednak temat na reddit, gdzie jeden z graczy znalazł sposób, który rzekomo działa. 
Czytając komentarze ludzi wynika, że to faktycznie pomaga, nie gwarantuję jednak, że to może zadziałać w Twoim przypadku, także nie biorę odpowiedzialności za to co może się wydarzyć po zastosowaniu się do poradnika.

/Trivor
Czytaj komentarze. Ludzie na oficjalnym forum Blade and Soul piszą, że WTFast na EU nie działa.

maybenow.png

Opublikowano

Nie odczuwam żadnych lagów, więc to raczej twój problem i twojego łącza, spróbuj użyć programu WTFast lub innego tego typu.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Nie zgadzam się z tym, że skoro wy nie macie lagów to musi być to wina jego internetu. Miałem przez pewien okres czasu lagi podczas walki w grze, a internet działał normalnie. Lagi same minęły, więc Ci nie pomogę.

Opublikowano

Ja również mam lagi, po prostu nie da się grać z 1-2 sekundowym opóźnieniem... Po południu lagi są mniejsze, ale niestety wtedy nie mam wolnego czasu. Myślałem że te lagi są tylko tymczasowe, ale mam je codziennie...

Mam neostrade, a wyniki speed testu u mnie są następujące http://www.speedtest.pl/test/124828446 Internet nie najgorszy, a lagi są okropne ( BnS jest jedynym takim przypadkiem, w innych mmo tak nie miałem )

Co do tej strony, to nie mam żadnej z tych usług, więc nie powinienem mieć takich problemów.

Dodam że internet mam bezprzewodowy, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie.

Opublikowano

Ogromne - bezprzewodowy = lagi. Ja przykładowo z LTE, chociaż mam około 60-70 Mb/s w CS:GO jak grałem to miałem straszne lagi, na szczęście bs nie :P to wina internetu ;)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Ja mam przez kabel http://www.speedtest.pl/test/124879702
i także lagi na arenie niesamowite. Jak podrzucę gościa i chcę zaatakować go w powietrzu, to albo w ogóle nie udaje się, albo podskoczę i zadaje dmg dla gościa, który jest obok mnie, a nie pode mną :D (kung fu master). Nieraz też po np. przegranej jednej rundzie staje do walki, a tam stoją 2 postacie zamiast jednej. Dramat zawodnika, grać się nie da ;) Wchodzę codziennie i sprawdzam czy mam dalej to samo. Na razie bez zmian ^^ Odechciewa się grać ;) To wszystko stało się po tym nowym update

@Edit
No i po kilku dniach naprawiło się <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...