Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Instalator nie mógł utworzyć partycji systemowej - Windows 7

TeseuS

Pytanie

Opublikowano

instalator nie mógł utworzyć nowej partycji systemowej ani zlokalizować istniejącej partycji,

Taki błąd instalowalem 3 inne windowsy i nic instaluje z pendrive

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Upieprzyło ci się nagrywać pena na NTFS cały czas , nie zobaczysz dysku jak nie będziesz potrafił nagrać I bootować go NA PARTYCJI  FAT32 BO TAK MUSI BYĆ NAGRANY .

Ściąg gParted ( iso jest małe ) , nagraj na pena i skasuj partycje GPT na dysku, WSZYSTKIE. Potem działa normalnie każda instalka i widzi dyski 

Zresztą napisałem ci wcześniej, trzeba też wyłączyć SECURE BOOT w biosie albo ustawić przy okazji botowanie dysku w trybie LEGACY a nie UEFI.

Instrukcja na stronie producenta płyty są w manualu ( masz google użyj je w końcu jak nie wiesz jaka to strona ! ) albo książeczce do płyty.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Bo tobie się nie chce głupiej książeczki z netu ściągnąć ze strony producenta płyty  czy wyciągać z pudełka i przeczytać ?  

Mi też się nie chce ściągać i szukać opisów, czytać ich i pisać potem co zrobić. 

Odpowiedź masz udzieloną , tylko zrobić. 

Opublikowano

Usuń wszystkie pliki z pendrive w tym pliki instalatora windows (format pena) wpisz w google "Jak zbootować pendrive za pomocą cmd" i włącz jakiś filmik i rób to samo

PS: Jak bootowałem pendrive rufusem to nie działało ale jak użyłem cmd zadziałało

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

Opublikowano

Nagraj pena w trybie UEFI ( w rufusie opcja 3 dla partycji GPT i format pena na FAT32 ) albo przełącz w biosie z UEFI na LEGACY , przy okazji wyłącz secure boot 

Opublikowano

Skoro nie potrafisz ustawić biosu i nagrać pena w fat32  to skasuj partycje na dysku.

Wystarczy  ściągnąć gparted i nagrać na pena

Opublikowano

To już twój problem gdzie sobie nagrasz, znajomych chyba posiadasz i poświęcą kilka minut by ci nagrać pena. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...