Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mianowanie pozycji, ostatnia.

SzalonaRuda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć boys.

Jestem tutaj z małym zapytaniem, gram w lige legend już ponad rok, zaczynałem od mida potem jungle adc oraz top po czym przemyślałem to wszystko i doszedłem do wniosku, że nie jestem na tych liniach jakoś dobry a jeśli miałem możliwość gry na supp, grał na niej serio jak bóg. Ale nie chodzi o to byście mi mówili gdzie mam grać tylko co myślicie o mainowaniu supporta, czy serio można daleko nim zajść i nie chodzi mi tu o np granie janna i dawanie shieldów 24/h czy tak samo thresem i hookować raz na 30, chodzi mi tu o pełne granie supportem czyli również roamowanie itp.. Myślę, że po tym jak wszystko już spróbowałem mam wrażenie, że to własnie supp jest moją najlepsza pozycją, co z początku nigdy bym się tego nie spodziewał ponieważ zawsze unikałem tej pozycji. a więc co myślicie o main support czy to dobre, czy można tym coś osiągnąć. 

8259114700795331298119.png

Opublikowano

pewnie ze mozna

jak chcesz sie czegos wiecej nauczyc to polecam delorda na twitchu.. mainuje suppa i gra bardzo dobrze

www.twitch.tv/delordione
Opublikowano

pewnie ze mozna

jak chcesz sie czegos wiecej nauczyc to polecam delorda na twitchu.. mainuje suppa i gra bardzo dobrze

www.twitch.tv/delordione

Znam  go bardzo dobrze, w sensie bardzo często oglądam. Dzięki jednak za opinie także. 

Opublikowano

Oczywiście, że można. Jest wiele osób na poziomie challengera, które grają praktycznie tylko supportami.
Support to często niedoceniana pozycja, od której bardzo wiele zależy.

Opublikowano

Oczywiście Paweł "delord" Szabla.

Koledzy wyżej dali kanał twitch.

Często streamuje, prawie zawsze gra na supporcie chyba, że złapie tilta to idzie na jungle, adc xD

Pawko, świetny tresh, alistar, oraz janna ;>

Sam mainuje supporta i odnajduje się na tej pozycji, nie wiem dlaczego ale np. na jungli nie potrafię grać, na midzie łapię tilta przez ganki co 10 sec xD

Opublikowano

A dlaczego niby nie mainować suppa, sporo osiągniesz tylko zastanów się czy jeśli byłbyś w brązie to czy nie lepiej najpierw inne pozycji, bo twój adc może być słaby. Support jest dobrą pozycją, która załatwia kille swojemu adc, warduje mapę lub nawet tankuje czy też ochrania adc. Dużo właśnie zależy od supporta, chociaż w team fighcie mniej obrażeń zada niż taki top czy mid. Jeśli grasz Leoną to wiesz, że jeśli dobrze się wbijesz na mida czy adc to wygrany team fight. U morgany dobra klatka i ult może przesądzić o team fighcie a u Blitza czy Thresha dobre q.

Opublikowano

Ja nie polecam grac supportem bo ja jak gralem to gdy przeciwnik mial 20% hp to wchodzil w wieze i chce go zabic i dednal i pozniej wyzywa supporta ze to jego winna itp

inni wyzywaja supporta jak top dostaje ganka i kill i mowia ze to support jest od stawiania wardow

jak gralem blitzcrankiem uzylem q na przeciwnika bylo pewnie ze spali flasha albo kill bo mial 50%hp a ja mialem skille ale adc nie chcial pomoc tak samo jeat grajac na jungli ty gankujesz a twoi sojusznicy czekaja na dobra sytuacje i dobic

jak masz 0 5 20 pisza ze jestes feederem jak mozna miec o 5

jak w 20minucie masz 40farmy jako support to pisza ze grac nie umiesz bo masz tak malo farmy

tak mi pisali jak gralem na supporcie w bronze i silver moze w wyzszym elo jest warto grac na supporcie ale na pewno nie na niskim elo na jungli tez najlepiej na midzie badz topie

Opublikowano

Ja nie polecam grac supportem bo ja jak gralem to gdy przeciwnik mial 20% hp to wchodzil w wieze i chce go zabic i dednal i pozniej wyzywa supporta ze to jego winna itp

inni wyzywaja supporta jak top dostaje ganka i kill i mowia ze to support jest od stawiania wardow

jak gralem blitzcrankiem uzylem q na przeciwnika bylo pewnie ze spali flasha albo kill bo mial 50%hp a ja mialem skille ale adc nie chcial pomoc tak samo jeat grajac na jungli ty gankujesz a twoi sojusznicy czekaja na dobra sytuacje i dobic

jak masz 0 5 20 pisza ze jestes feederem jak mozna miec o 5

jak w 20minucie masz 40farmy jako support to pisza ze grac nie umiesz bo masz tak malo farmy

tak mi pisali jak gralem na supporcie w bronze i silver moze w wyzszym elo jest warto grac na supporcie ale na pewno nie na niskim elo na jungli tez najlepiej na midzie badz topie

/mute all i jazda, jednak też masz troche racji ale myślę, że wyjściem z silvera nie bede miał problemu ale dziękuje za opinię. 

Opublikowano

Oczywiście ;) Mój brat i kumpel grają kiedy tylko mogą jako support i w sumie dzięki nim się wygrywa więcej meczy ^^

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...