Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego minecraft nie działa mi na javie 64 bit?

Makller

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wczesniej działało ? Miałeś już kiedys Jave 32bit ?

#edit1 sorry nie umiem czytac :/ (nie zauwazyłem że działa na 32 bit)

Zainstaluj Jave 32bit

Stwórz nowy dokument tekstowy:

[scieżka do javy 32 bit] -Xms256m -Xmx512m -jar [scieżka do launchera minecraft]

W moim wypadku wyglada to tak:

"C:\Program Files (x86)\Java\jre1.8.0_73\bin\javaw.exe" -Xms256m -Xmx512m -jar "C:\Users\user\AppData\Roaming\.minecraft\minecraft launcher\Minecraft Launcher.exe"

zapisz jako-->wszystkie pliki-->run.bat 

Uruchamiasz to i włacza ci sie launcher.
Zeby sam minecraft działał na Javie 64 musisz sobie ustawic w edytorze profilu tj.

Zanim klikniesz Graj/Play kliknij edit profile/edytuj profil i na samym dole masz podnad argumentami JAVY scieżke do Javy to podaj sciezke do Javy 64 bitówej.

Opublikowano

A wczesniej działało ? Miałeś już kiedys Jave 32bit ?

#edit1 sorry nie umiem czytac :/ (nie zauwazyłem że działa na 32 bit)

Zainstaluj Jave 32bit

Stwórz nowy dokument tekstowy:

[scieżka do javy 32 bit] -Xms256m -Xmx512m -jar [scieżka do launchera minecraft]

W moim wypadku wyglada to tak:

"C:\Program Files (x86)\Java\jre1.8.0_73\bin\javaw.exe" -Xms256m -Xmx512m -jar "C:\Users\user\AppData\Roaming\.minecraft\minecraft launcher\Minecraft Launcher.exe"

zapisz jako-->wszystkie pliki-->run.bat 

Uruchamiasz to i włacza ci sie launcher.

Zeby sam minecraft działał na Javie 64 musisz sobie ustawic w edytorze profilu tj.

Zanim klikniesz Graj/Play kliknij edit profile/edytuj profil i na samym dole masz podnad argumentami JAVY scieżke do Javy to podaj sciezke do Javy 64 bitówej.

Sorry nie napisałem. Minecraft nie działa mi nawet wtedy gdy zainstalowane są obie javy.

Włącza się launcher wszystko się ładuje i nagle okno się zamyka.

Opublikowano

Dlatego zrób tak jak ci napisałem to musi zadziałac bo sam mam dwie javy i tak odpalam launcher ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...