Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Tworzyłem kiedyś launcher minecraft, swego czasu nawet bardzo popularny jak dla mnie (około 2000 osó B), jednak minecraft zaczynał tracić na popularności a ja pracowałem nad nową wersją, tą wersję wam tutaj wrzucę. Od ostatniej publikacji i działania samego launchera minęło około pół roku. Ja nie mam zamiaru rozwijać projektu, a moje umiejętności były takie sobie więc i kod mógłby być bardziej optymalny.

VB.net WinForms:

https://github.com/theoo360/Startcraftv2

Myślę, że sporo osób może skorzystać z kodu dla własnych potrzeb. Jak nie minecraft, to wysyłanie zapytań do skryptu na WWW, pobieranie informacji o komputerze, odczyty zużycia RAM i CPU, prosty updater, wersje kolorystyczne programu itp.

Kto ściągnął to niech napisze czy przydało mu się to w czymś :)

Opublikowano

Trochę 2/10, bo kompletnie nieprzemyślane wykorzystanie klas, masa kodu upakowana w jednym miejscu.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Moim zdaniem korzystanie z gotowców jest głupie, lepiej jest napisać po swojemu co na prawdę nie zajmie dużo czasu. Już pisanie w VB.net jest bez sensu ponieważ aplikacje można wyklikać a potem ,, O jak się namęczyłem, musiałem przeciągnąć to tam i tamto tam '' oczywiście coś kodu trzeba napisać ale w tym przypadku prawie nic. Gdybyś napisał to w C# lub C++ i skorzystał z bibliotek typu SDL2 to wiele by zmieniło. Moja ocena: 3.5/10

Ogólnie nie lubię Minecrafta i nie rozumiem jak można tworzyć milion launcherów skoro lepiej jest pobrać plik JAR a potem wrzucać swoje modyfikacje ;)

Opublikowano

a jak to pobrać? ja chciałem kiedyś zagrać na tym launcherze, wbiłem na craftsite - nie odnaleziono strony downloadu, wbijam na mpc - pisze że projekt porzucony :( 

niech ktoś aktualizuje launcher np. @up4

ja chcę na tym launcherze pograć a tu dup ;c

Opublikowano

a jak to pobrać? ja chciałem kiedyś zagrać na tym launcherze, wbiłem na craftsite - nie odnaleziono strony downloadu, wbijam na mpc - pisze że projekt porzucony :( 

Musisz mieć pobranego Visual Studio, odpalić projekt i skompilować.. Nic trudnego :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@up aha, a moze Ty zrobisz jakiegos launchera lub kontynuujesz projekt ? bo chciałbym mieć dobrego launchera pisanego w javie 8 lub takiego co dziala na javie 8 a jest tez na jave 7, ale nic nic ma :C

Opublikowano

@up aha, a moze Ty zrobisz jakiegos launchera lub kontynuujesz projekt ? bo chciałbym mieć dobrego launchera pisanego w javie 8 lub takiego co dziala na javie 8 a jest tez na jave 7, ale nic nic ma :C

Zawsze możesz napisać swój prosty launcher i na pewno nie zajmie ci to więcej niż 2 godziny. (Oczywiście grafika z neta, uruchamianie gry za pomocą komendy ,, java -jar launcher.jar -Xmx 4G -Xms 1G  '' i jakieś dodatkowe opcje)

Opublikowano

W tym repo znajduje się już skompilowany ostatni build, nie trzeba nic kompilować:

https://github.com/theoo360/Startcraftv2/tree/master/bin/Debug

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...