Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ataki DDoS na mój serwer są karalne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie mam kolesia któremu dałem degrada i teraz nie mogę nic zrobić na serwerze bo albo boty albo nagle serwer wywala.

Logi nie wskazują na to żeby ktoś wyłączał serwer.

Jedyne co to poprostu crash i tyle papa.

Mam jego ip oraz screeny z rozmów na komunikatorze Skype co potwierdza że osoba chce mój serwer zniszczyć.

Nie nie nie nie nie..

Nie jest to zwykły gó*no serwer na Enderchest.pl tylko naprawdę dobry na VPS za który dałem troche kasy 

Pomocy :)

Opublikowano

W teorii jest to karalne ponieważ przez jego działania robi szkodę tobie tzn. "zmniejsza dochody serwera"­, ale w praktyce bo policja i tak się tym nie zajmie. 
Ogólnie mogę się założyć że to non-premium, co nawet nie idź na policję bo tak naprawdę podchodzi to pod piractwo co jest karalne, a sama gra umożliwia Ci demo gdzie tylko możesz grać singleplayer, a nie multiplayer.

[WARNING] **** SERVER IS RUNNING IN OFFLINE/INSECURE MODE!
[WARNING] The server will make no attempt to authenticate usernames. Beware.
[WARNING] While this makes the game possible to play without internet access, it also opens up the ability for hackers to connect with any username they choose.
[WARNING] To change this, set "online-mode" to "true" in the server.properties file.
Opublikowano

Czyli nawet jak bym poszedł na policje to strata czasu?

Ataki DDoS są na maszynę, nie konkretnie na serwer Minecraft. Zagraża to infrastrukturze operatora internetu i całego centrum danych, naraża na straty finansowe nie tylko Twoje, ale i tego hostingu, więc śmiało można to zgłosić.

Oczywiście trzeba mieć jakieś sensowne dowody, że to na pewno ta osoba atakuje - logi z ataków i zapisy rozmów, w których osoba przyznaje się do wykonywania tych ataków.

Najlepiej skontaktować się z hostingiem, powinni pomóc w takiej sytuacji.

Jeśli chodzi o boty, to nimi policja się na pewno nie zainteresuje, ale atakami DDoS już tak.

5465845486.png

Opublikowano

Primo:

Jeśli masz serwer non-premium to pogrążysz sam siebie.

Duo:

Gdyby były to ataki DDoS a posiadasz rzekomo dobrego VPS'a to zajmuje się tym firma, która świadczy usługi po zgłoszeniu tego przez Ciebie.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@CzysteGranie777

Nie, nie ma po co iść.

Dajmy na to Atak DDoS Minecraft- TCP, więc:

po 1: Polska policja umarza sprawy, nie zajmuje się tym.

po 2: Nawet jak gdzieś atak leci z Chin... czy z jakiegoś BotNetu...Polska policja, przestań

po 3: Atak zapewne był SYN-FLOOD, taki atak charakteryzuje się IP spoofing, nie ma nic do gadania , że wyciągniesz jakieś konsekwencje, jeśli nawet nie wiesz kto. :)

Opublikowano

Primo:

Jeśli masz serwer non-premium to pogrążysz sam siebie.

Duo:

Gdyby były to ataki DDoS a posiadasz rzekomo dobrego VPS'a to zajmuje się tym firma, która świadczy usługi po zgłoszeniu tego przez Ciebie.

Gdy używa spigta który jest oparty na craftbukkicie który to został wycofany przez niezgodność z prawami własnościowymi.

to już samo to wystarczy by serwer był nie-legalny : P

a jak serwer stoi na offline-mode i sprzedaje się na nim itemki p2w to już jest po prostu kuriozum.

@topic wgraj plugin AntiJoinBot

http://www.curse.com/bukkit-plugins/minecraft/easy-anti-join-bot-proxie

a jeśli wykorzystuje podatność w silniku to zalecam aktualizacje do najnowszego PaperSpigot'a 1.8.8

https://tcpr.ca/downloads/paperspigot 

a jeśli to nie boty ani podatność w silniku i ktoś cie po prostu ddosuje to wykup ochronę anty-ddos

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Jeżeli wywala serwer to może to być również przez te boty., bo jeżeli są dobre boty to ktos jest w stanie nimi wywalać serwer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...