Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z serwerem

sroka001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem server TF2 ale mam problem z dodanie admina . Zainstalowalem juz sorce mm i sourcemod. ale kiedy dodaje admina i wchdoze na server calyczas pojawiaja sie komunikaty ze nie mam dostepu do tej komendy. Może ktos pomóc :/ ?

Opublikowano

Aby dać sobie admina wejdź w

addons/sourcemod/configs/admins_simple.ini

i dodaj linijkę ze swoim SteamID i flagą Z

Przykład:

"STEAM_0:0:127545136" "z"

Zamień moje steamid na swoje, zapisz,wylacz i wlacz serwer i powinno wszystko działać ;)

Opublikowano

Znaczy wyglada to tak: Tak jak zainstalwoalem juz sorce mody. Wpisuje w admins smiple.ini  STEAM_U:1:77359216  i "99:z"  // sroka i z tego co widze w jakis poradnikach to zwykle wystracza.

Aby dać sobie admina wejdź w

addons/sourcemod/configs/admins_simple.ini

i dodaj linijkę ze swoim SteamID i flagą Z

Przykład:

"STEAM_0:0:127545136" "z"

Zamień moje steamid na swoje, zapisz,wylacz i wlacz serwer i powinno wszystko działać ;)

Juz sprawdzam :)

Wciąż nie nie mam dostepu...

Wpisałem :"STEAM_U:1:77359216" "z"

Opublikowano

Znalazłem błąd, twoje SteamID ma literę U i jest wogóle innym SteamID, spróbuj wpisać STEAM_0:0:38679608 i sprawdź czy działa ;)

To jest twoje SteamID : STEAM_0:0:38679608 Have fun :D

Opublikowano

Działa :D dzieki bardzo ^^ a powiedz mi jak znalazlem to steam id? bo ja próbowałem z "status"  przez konsole i ze swojego profilu skopiowac numer :) (z paska URL)

Opublikowano

dzieki :) a jeszcze sie tak spytam jak cie juz tu jestes gdzie dodac/zmienic polecenia dla servera typu "mp_respawntime" ? bo wpisuje w konsoli servera ale nie zapisuje tego z góry dzieki ^^

Opublikowano

Aby się to zapisywało wejdź w tf/cfg/server.cfg i tam dopisz mp_respawntime # i za każdym razem będzie Ci z automatu to ustawiać.

# - twoja wartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...