Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana szkoły

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, zmienił ktoś z was szkołę z technikum na liceum? Jestem aktualnie w pierwszej klasie, a w drugiej chciałbym się przenieść do liceum (od razu do drugiej klasy), czy nie będzie z tym problemu? Do tego liceum dostałem się także, ale wybrałem technikum. 

Opublikowano

To nie do nas pytanie a dyrektora szkoły :) Nie wiem czy liceum to jest lepszy wybór niż technikum ale ja uważasz.

Cyrk.png

Opublikowano

To nie do nas pytanie a dyrektora szkoły :) Nie wiem czy liceum to jest lepszy wybór niż technikum ale ja uważasz.

Jestem w technikum informatycznym, a z tego co wiem, to więcej muszę się uczyć w domu (programowanie), na co nie mam ochoty.

Opublikowano

To zależy do jakieś klasy chcesz się przenieść (biol-chem, mat-fiz itd)?

Są tylko dwie klasy - policyjna i wojskowa. Tak czy siak z żadną z nich nie wiążę prawdopodobnie przyszłości, podobnie jak z technikum, co było moim błędem. Mam zamiar iść na studia, więc tu raczej liceum będzie lepszym wyjściem, bo rok do przodu + liceum mam na miejscu, a do obecnej szkoły dojeżdżam. 

Opublikowano

Są tylko dwie klasy - policyjna i wojskowa. Tak czy siak z żadną z nich nie wiążę prawdopodobnie przyszłości, podobnie jak z technikum, co było moim błędem. Mam zamiar iść na studia, więc tu raczej liceum będzie lepszym wyjściem, bo rok do przodu + liceum mam na miejscu, a do obecnej szkoły dojeżdżam. 

Skoro z żadną nie wiążesz przyszłości, to po co tam się wybierasz? To nie ma sensu.

Znajdź sobie taki profil, który ma takie rozszerzone przedmioty, które będą punktowane przy rekrutacji na wypatrzony przez ciebie kierunek studiów. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Skoro z żadną nie wiążesz przyszłości, to po co tam się wybierasz? To nie ma sensu.

Znajdź sobie taki profil, który ma takie rozszerzone przedmioty, które będą punktowane przy rekrutacji na wypatrzony przez ciebie kierunek studiów. 

Przecież czy to w wojskowym czy policyjnym LICEUM rozszerzenia wybierasz jakie chcesz, możesz iść na policyjną i mieć rozszerzenie mat-fiz.

Pamiętaj, że profil nic nie daje, a jak wolisz liceum to się przepisz.

Opublikowano

Nie powinno być problemu ze względu na to, że pierwsze klasy zarówno technikum jak i liceum mają podobny tok nauczania. To też zależy, jakie masz przedmioty. Ja zmieniając technikum ze względu na przeprowadzkę zobaczyłem plan, w którym nie ma żadnych przedmiotów przyrodniczych, bo są w następnych klasach. Musisz dopytać w sekretariacie czy u dyrektora i skontaktować się z tamtym liceum, bo to bywa różnie. Natomiast powinno być wszystko bez kłopotów przeprowadzone, skoro to pierwszy rok.

343731479829004887779.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...