Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pro gracze na 75hz

dextigod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Zastanawiam się czy na 75 hz da się osiągnąć wysoki poziom. Niby mam tego globala, ale kasy brak na monitor i zastanawiam się czy można zostać e sportowcem na 75 hz. Moja rola to awp. Chciałbym abyście mi podali jakichś sławnych pro playerow na polskiej/zagranicznej scenie którzy grają na 75 hz.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Kiedyś w ogóle nie było więcej niż 75hz więc czemu nie? Nie znam ludzi którzy grają na takiej częstotliwości odświeżania, ale na pewno się da.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Jak ktos ma monitor 120hz/144hz to raczej nie gra na 75hz, tak wiec na dzisiejsze czasy malo osob, znaczy tylko tacy, ktorzy maja monitory 75hz teraz raczej wiekszosc jest 60hz, 75hz odpala tylko w niskiej rozdzielczosci, tak wiec podaj o jakim w ogole modelu mowisz, swoja droga to 15hz to az tak duzo Ci nie na jak 120hz, chociaz zawsze lepiej miec to wiecej, nie? Niektore monitory z tego co wiem da sie odpalac na wiekszej ilosci herzow tak po prostu. Esportowcem idzie zostac na monitorze 60hz, a na lanach przewaznie maja juz dobre monitory, tak wiec wiesz.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

według mnie to wszystko zależy od tego, jak wyobrażasz sobie karierę esportowca. Jeśli jakieś mniejsze, bardziej amatorskie ligi i ewentualnie faceit, to monitor 75Hz nie powinien być jakąś wielką ujmą. Na najwyższym poziomie będzie widać już przewagę przeciwnika , ale nie oszukujmy się, nie liczy się tylko i wyłącznie sprzęt. Na lanach z reguły są już dość dobre monitory, więc problemu raczej nie będzie z grą. 

Co do graczy na profesjonalnej scenie to jedynie kogo znam to: moddiiego  (Andreas "moddii" Fridh) z drużyny SK. No chyba, że zakupił sobie już nowy monitor, ale takiej informacji nie widziałem. Do tej pory grał na 75Hz monitorze.

Opublikowano

Z tego co wiem, to s1mple grał jeszcze rok temu na 75 hz. ^^

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Między globalem, a globalem i tak jest przepaść. Raz grałem na Screama, full globale, a on i tak zrobił 47 fragów.

Są globale, i są profesjonaliści, nieważne jaki masz monitor :) Lata praktyk potrzeba. Oni grają w CSy całe życie na profesjonalnym szczeblu.

Opublikowano

No i co z tego na czym oni grają? Chcesz być sobą czy podszywać się pod każdego z osobna?
Znam ludzi którzy mają kompy jak gówno, po 50 FPS, monitory stare a grają na wysokim poziomie...

Sam mam 75Hz i jakoś nie daje mi to większej satysfakcji i punktów skilla w CS, więc graj pod siebie...

banner.jpg

Opublikowano

W dzisiejszych czasach i tak niestety sprzęt jest ważny

@1361622928-U485574.pngPowietrzeKanada tylko że ScreaM to onliner i jedynie gdzie umie strzelać swoje ładne hsy to na dmach i mmach ;) na lanach gra c*****o, może mu się czasami poszczęści, ale to prawda.

Opublikowano

Mi tam bardziej chodzi o czas reakcji matrycy, czy jesli mam Asus VK228 na 75 Hz to czy tam samo szybko zobacze przeciwnika niz np. na Asus VG248QE. Mój ma 5 ms, a ten  drugi 1 ms i nwm czy to duza przewaga.

graphic.png

Opublikowano

Tylko ciekawe, czy to widac gołym okiem, jak np. bd wchodzil na mida od tt na mirage i czy ct mnie szybciej zobaczy niz ja jego.

graphic.png

Opublikowano

Te twoje milisekundy to jest szybkość łapania ostrości w ekranie, a za szybkość wyświetlania ekranu odpowiada hz, więc im więcej hz tym szybciej odświeżany jest ekran więc zobaczysz wroga prędzej.

Legenda
Opublikowano

Jeżeli byłbyś kotem to na 60hz jesteś wstanie ograć nawet profesjonalistów. Trzeba jednak myśleć, umieć się pozycjonować, podejmować decyzje. Nie zostaniesz pro graczem szybko, skoro nie masz globala. Bo wbijesz i myślisz, że pojedziesz na turniej i łatwo go wygrasz? Po wbiciu globala kupujesz lige np faceit i tam przejście z low mmr na ten najwyższy to jak wbicie silvera do globala x2.

W Bułgarii trafiłem podczas turnieju, standinowal w E-Frag, ale słabo mu szło na tych 75hz.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

ranga ma się nijak do poziomu profesjonalnych graczy. Oni trenują cały czas i przy tylu godzinach ich crosshair placement i preshooting jest bardzo dobrze widoczny, dlatego mniej doświadczeni tworzą teorię o tym, że ktoś szybciej kogoś widzi lub, że ma lepsze połączenie. Sam cs jest według mnie dziwną grą pod względem fova. Niby jesteśmy dobrze ustawieni, ale to przeciwnik w niektórych sytuacjach nasz szybciej zauważa. Przykład? właśnie np ten z oknem na mirage który wspomniałeś. Oczywiście grają też milisekundy i to, że ktoś np. może dobiec na bunnyhopie, ale z reguły tak jest jak w tym filmie. Na to nie ma sposobu, trzeba po prostu dużo ćwiczyć i nawet na słabszym monitorze można uzyskać dobre rezultaty.

u Screama wydaje mi się, że zżera go stres zbyt bardzo na lanach. Miał chłopak ciągłe rotacje w drużynach, nie osiągał za dużo, dlatego bierze zbyt mocno wszystko na siebie. Chce grać skutecznie, a jednocześnie efektownie i jak widać różnie to bywa, ale jak się rozstrzela to jest bestią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...