Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sluchawki/micro/karta dzwiekowa

JEBANYKOZAK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Halo halo,

mam do dyspozycji mala sume 450zl

Chcialbym abyscie pomogli mi wybrac jakis zestawik sluchawki+microfon lub sluchawki z microfonem, a moze sluchawki+microfon+jakas c*****a karta zewnetrzna? Otwieram wasza wyobraznie na zestaw w cebulackiej cenie.

Opublikowano

karty dzwiekowe moga byc uzywane? pytam z jednego powodu, iz na sluchawki trzeba wydac ok 280-300 zl, a na karte zostaje te maksymalnie 200 zl. za 200 zl najbardziej oplacalna karta pod wzgledem brzmienia jakie daje to aim ac 8000 i w zasadzie nic wiecej nie jest warte kupna. natomiast ta karta jest wewnetrzna na PCI, a po drugie nie ma wejscia na mikrofon, a skoro mikro masz zamiar kupic odzielnie czy to ze sluchawkami to by sie wzmacniacz tutaj przydal. tutaj jedynie z nowych kupisz jakiegos xonara, ale one nie graja zbytnio lepiej od integry, sens ichkupna jest w zasadzie zaden

do 200 zl mozesz juz kupic jakiegos x-fi gamera czy x-fi titanium ktora ma dobry wzmacniacz mikrofonu jak i dobre wyjscie sluchawkowe, gra dosyc cieplo, dosyc dobra przestrzen 

sluchawki to nie ma co sie zastanawiac, bo w tej cenie procz rebrandowanych takstarow pro 80 (hyperx cloud) i superluxow hmc631 nie ma nic ciekawego. do luxow trzeba doliczyc natomiast koszt kupna najlepiej nowych padow, bo te fabryczne po mniej wiecej polowie roku pekaja od  uzywania, sa lipnej jakosci

­

Opublikowano

ogolnie mam moje stare siberie v2, no ale co to za sluchawki... Myslalem, zeby jebac to wszystko i kupic hyperx cloud II i tyle, no ale ta "karta dzwiekowa" jest do niczego. Raczej nowa karte chcialbym kupic, jak trzeba to moge te siberie zostawic i tylko myslec o micro/karcie/wzmacniaczu czy c**j wie tam czym.

Opublikowano

Ale masz te sloty pci/x1? Bo mysle, zeby lepiej wyjdziesz biorac jakas lepsza teraz dzwiekowke, niz isc po kosztach, a siberie dostana boosta.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Cloudy 2 sobie zostaw tylko wypieprz tą pseudo dźwiękówkę, dokup coś w style AIM SC8008 jeśli chodzi o wewnętrzną lub Prodigy Cube na USB. AIM ma różne efekty 3D, 5.1 i inne pierdoły, niektórzy mówią że pomaga w pozycjonowaniu w csie, jak dla mnie bardziej przeszkadza ale co kto woli.

Opublikowano

Cloudy 2 sobie zostaw tylko wypieprz tą pseudo dźwiękówkę, dokup coś w style AIM SC8008 jeśli chodzi o wewnętrzną lub Prodigy Cube na USB. AIM ma różne efekty 3D, 5.1 i inne pierdoły, niektórzy mówią że pomaga w pozycjonowaniu w csie, jak dla mnie bardziej przeszkadza ale co kto woli.

OP ma siberie, a myslal jedynie o cloud 2. Aim sc 8000 pod względem brzmienia jest ok, ale nie ma wejścia na mikrofon który nazwyczajnie sie przydaje. Już bym wokal kupić cube'a do siberi i później cos dokupić niz aima. Laczenie cloud z kjubem to niezbyt dobry pomysl, wysokie beda kluc po uszach.

­

Opublikowano

Ja mam audiotraka hd2 adv.de z qpadami qh90 i polecam, bardzo fajne miękkie pady i czysty dźwięk :) audiotraka często sprzedają za 160-170 na allegro może on obsługiwać na raz słuchawki i głośniki 2.1 lub 2.0

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Ja mam audiotraka hd2 adv.de z qpadami qh90 i polecam, bardzo fajne miękkie pady i czysty dźwięk :) audiotraka często sprzedają za 160-170 na allegro może on obsługiwać na raz słuchawki i głośniki 2.1 lub 2.0

to dziwne ze uszy ci nie wiedna przy wysokich, bo hd2 to w zasadzie to samo co cube

­

Opublikowano

AIM przecież ma mikrofonowe na drugim śledziu wraz z wyjściami do 5.1

Pro80 po wygrzaniu aż tak nie kują, wiesz jakie lubię brzmienie a po podłączeniu Taksów do jasnawego G2 nie było problemu, z tym że były mocno wygrzane.

Jak 450 na słuchawki i dźwiękówkę to ciężko dostać coś innego niż Cloudy / HMC631 i do tego Cube, chyba że bierzemy pod uwagę słuchawki bez mikro, wtedy dochodzą np. Taksy HD6000

Opublikowano

to dziwne ze uszy ci nie wiedna przy wysokich, bo hd2 to w zasadzie to samo co cube

Może dlatego że nie spotkałem nigdy w życiu osoby w moim wieku lub starszej która ma mniejsze uszy ode moich :p

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

AIM przecież ma mikrofonowe na drugim śledziu wraz z wyjściami do 5.1

Pro80 po wygrzaniu aż tak nie kują, wiesz jakie lubię brzmienie a po podłączeniu Taksów do jasnawego G2 nie było problemu, z tym że były mocno wygrzane.

Jak 450 na słuchawki i dźwiękówkę to ciężko dostać coś innego niż Cloudy / HMC631 i do tego Cube, chyba że bierzemy pod uwagę słuchawki bez mikro, wtedy dochodzą np. Taksy HD6000

owszem, sc 808, ale ty napisales 8008 (nie ma takiego modelu) co nazwa jest blizej modelu 8000 anizeli 808 imo. tylko ze aim sc 808 to koszt ponad 400 zl

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...