Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon nie działa. Creative SB0570

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam płytę główną MS-7012. Ona posiada zintegrowaną kartę dźwiękową, ona sama w sobie działała, dźwięki jest, ale mikro nie działał.

Dziś nabyłem kartę dźwiękową- Creative SB0570

Włożyłem do gniazdka (ale nic nie podłączałem do niej, bo po prostu nie miałem co podłączyć. Ale było wyraźne jedno miejsce- Sound Blaster, ale jak mówiłem nic nie podłączyłem.)

Pobrałem sterowniki na Wix XP, dokładniej te. Miałem je z drugie postu z innego forum. Zainstalowałem. Dźwięk jest, wszystko ładnie (czuję różnice od tej gówn***** integry), ale niestety mikrofon dalej nie działa.

Posiadam Win XP professional 32bit SP3.

Co może być tego problemem? 

SS-

90e1edbaa5352.png28b0d10ff4bb7.png7cae3af1e3850.png

C-MediaAC97 jest jeszcze od integry.

Opublikowano

Mikrofon działa, kolega go normalnie używa. Ale był to mikrofon z zwykłych słuchawek dousznych. Nie wiem czy takie mogą być :v Aktualnie nie mam innych do sprawdzenia.

Podpinałem do zielonego i pomarańczowego gniazdka.

Opublikowano

Mikrofon działa, kolega go normalnie używa. Ale był to mikrofon z zwykłych słuchawek dousznych. Nie wiem czy takie mogą być :v Aktualnie nie mam innych do sprawdzenia.

Podpinałem do zielonego i pomarańczowego gniazdka.

Nie wiem jak to tam jest, ale u mnie mikrofon trzeba do różowego podpiąć xD

giphy.gif

Opublikowano

Dałem radę sam Wy nieroby. Zainstalowałem od nowa sterowniki (te same co ostatnio) i podłączyłem do niebieskiego i z dupy działa ;-;-

YymtGsv.jpg 

Ale najbardziej dzięki Ci @Press. bo gdyby nie Ty, to bym nie sprawdził tego niebieskiego xD

Zamykam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...