Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań od barda

Tjes2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Będzie dużo pytań więc życzę miłej lektury. Nie musicie na wszystkie odpowiadać

1. W 5.0 bedzie mozna dobrac jeden element czy wszystkie?

2. Jak zwiekszyc HP na bardzie? Wymagają na kate czy inne 16k hp a ja na 65lv w secie niepelnym za BM mam 7k hp

3. Czy w 4.9 bedzie jakas POZYTECZNA instancja dla 1 gracza?

4. Mam 20 dni gp aktynwego. Pojutrze zamierzam kupic nastepne GP. Gdy juz to kupie to na co zbierac? Mam juz mophada i wuffa srebrnego

5. Jak zarobic procz kamykow L5 z rentusa HM?

6. Jaki set pokolei (dodam ze biora mnie na rentusa HM nawet w secie BM ale ciagle mi bronie zolnierza dropia) na PvE

7. Oplaca sie chodzic na Mantor?

8. Jest jakis aktywny legion po stronie elyos barus, aktywny na siege ktory nie wymaga ts'a?

9. Co robic gdy zaczyna sie nudzic (gram przed 16 :// a aion to jedyna dla mnie ciekawa gra)

10. Z chapirów mozna dropnac cos na czym mozna zarobic?

11. Zbierac set za AC? Jesli tak to gdzie ? (Procz podziemi bo nie gram o polnocy)

12. Jakis fajny skin plocienny caly bialy do zdobycie nie za złotówki? Taki "przypominajacy żołnierza elyoskiego" xdd ta?

13. Jak najszybciej zdobywac Medale proby ognia?

14. Jakie skrzydla zdobyc? (Mam narazie te z dobrobytu elyosów)

15. Jaki jest ostateczny koncowy set PvP i Pve (uniwersalny)?

16. Jaki set PvP?

17. Jak szybko zdobyc pkt honoru i jak je utrzymac by nie stracic rangi (siege odchodza)

18. Sprzedawac BM? Medale walki czy robic z nich eq i sprzedawac eq? Jesli tak to gdzie?

19. Robic baruna? Zbierac te 8 kluczy czy 1 wystarczy?

20. Skad wziasc karte ruchu z tym "smartfonem"?

21. Od ilu pkt Alchemi mozna stworzyc "Normalne Serum Przywrócenia" jakos tak? I skad wziasc na nie materialy?

22. Jakie twierdze mozna bedzie przejmowac w 4.9?

23. Jest jakis trailer 4.9? Tylko na youtube znalazlem jedną cutscenke

24. Sushi ziołowe Feeny starczy dla barda?

25. Czy wynurzą sie kiedys katalam?

26. Kiedy pojawia się Wzniesiona Veille w Ingisson?

27. Oplaca sie chodzic na siege?

28. Grac mainem czy tak jak inni cos robia nie wiem co na altach

29. Oplaca sie wydawac 2kkk na vision stygme?

30. W 4.9 jaka bedzie waga AIONA tak na oko i w 5.0?

Niektóre pytania mogą być dziwne >.<

Opublikowano

Będzie dużo pytań więc życzę miłej lektury. Nie musicie na wszystkie odpowiadać

1. W 5.0 bedzie mozna dobrac jeden element czy wszystkie?

2. Jak zwiekszyc HP na bardzie? Wymagają na kate czy inne 16k hp a ja na 65lv w secie niepelnym za BM mam 7k hp

3. Czy w 4.9 bedzie jakas POZYTECZNA instancja dla 1 gracza?

4. Mam 20 dni gp aktynwego. Pojutrze zamierzam kupic nastepne GP. Gdy juz to kupie to na co zbierac? Mam juz mophada i wuffa srebrnego

5. Jak zarobic procz kamykow L5 z rentusa HM?

6. Jaki set pokolei (dodam ze biora mnie na rentusa HM nawet w secie BM ale ciagle mi bronie zolnierza dropia) na PvE

7. Oplaca sie chodzic na Mantor?

8. Jest jakis aktywny legion po stronie elyos barus, aktywny na siege ktory nie wymaga ts'a?

9. Co robic gdy zaczyna sie nudzic (gram przed 16 :// a aion to jedyna dla mnie ciekawa gra)

10. Z chapirów mozna dropnac cos na czym mozna zarobic?

11. Zbierac set za AC? Jesli tak to gdzie ? (Procz podziemi bo nie gram o polnocy)

12. Jakis fajny skin plocienny caly bialy do zdobycie nie za złotówki? Taki "przypominajacy żołnierza elyoskiego" xdd ta?

13. Jak najszybciej zdobywac Medale proby ognia?

14. Jakie skrzydla zdobyc? (Mam narazie te z dobrobytu elyosów)

15. Jaki jest ostateczny koncowy set PvP i Pve (uniwersalny)?

16. Jaki set PvP?

17. Jak szybko zdobyc pkt honoru i jak je utrzymac by nie stracic rangi (siege odchodza)

18. Sprzedawac BM? Medale walki czy robic z nich eq i sprzedawac eq? Jesli tak to gdzie?

19. Robic baruna? Zbierac te 8 kluczy czy 1 wystarczy?

20. Skad wziasc karte ruchu z tym "smartfonem"?

21. Od ilu pkt Alchemi mozna stworzyc "Normalne Serum Przywrócenia" jakos tak? I skad wziasc na nie materialy?

22. Jakie twierdze mozna bedzie przejmowac w 4.9?

23. Jest jakis trailer 4.9? Tylko na youtube znalazlem jedną cutscenke

24. Sushi ziołowe Feeny starczy dla barda?

25. Czy wynurzą sie kiedys katalam?

26. Kiedy pojawia się Wzniesiona Veille w Ingisson?

27. Oplaca sie chodzic na siege?

28. Grac mainem czy tak jak inni cos robia nie wiem co na altach

29. Oplaca sie wydawac 2kkk na vision stygme?

30. W 4.9 jaka bedzie waga AIONA tak na oko i w 5.0?

Niektóre pytania mogą być dziwne >.<

1. Tak. Będziesz dostawać Punkty za każdy lvl i możesz je dać w co chcesz. Tylko wtedy mniej przydzielisz w staty i skile.2

2. Ulepszając set z każdym plusem zwiększa się cześć stat między innymi HP bazowe (takie które będzie się przeliczać w każdym bufku) lub ubrać się w lepszy set. AC/ Hypek :P

Btw kto od Cb wymaga 16k HP na bardzie ? Na KATE ? Jezu to robi się już w 8 os .... albo na 1 heala .... dziwnych ludzi spotykasz..

3. w 4.9 lub 5.0 Będzie Solo insta z której będą lecieć Stigmy więc sądzę że będzie pożyteczna ;)

4. Ym ale że co masz ? Ogólnie kasa zawsze w Born -> Jesteś DPS musisz mieć DPS a z bronią na +1 i magic boostami +22 to hugo zrobisz jak DPS. I Set. Mówisz że nie chcą Cie zabierać w Bm na insty bo za mało HP ? Zrób set za AC proste.

5. Jak zarobić ? temat rzeka każdy ma swój sposób w zależności od tego ile gra. Ale powiem tak rób wszystko co możesz nic nie olewaj. Typu kwiatki na manastone w domu nie chce Ci się podlewać bo po co ? błąd itemki na podlanie masz za FREE więc co Ci szkodzi podlać a jak dostaniesz 50x 27 magic boost to kasy wpadnie :) tak samo insty solo / lub grupowe codzienne i tak samo Q dzienne np na Deamon tokeny. Zabijasz raz dziennie 1 mobka dostajesz 4-8 tokenów. Niby nic ? Ale za 5 tokenów masz 1 woreczek z manastone przeważnie lecą l3/l4 porywach l5 ale też jest szansa na All-Powerful Enchantment Stone - wart z 100-200kk ? Wypadnie Ci może raz na miesiąc lub dwa albo rzadziej / częściej ale jak wypadnie masz dopływ kasy :). Tak więc jak pisałem sposobów na zarobek jest od zarypania tylko trzeba chcieć :)

6. Seta za AC potem Hyperion tyle w temacie.

7. Jak masz czas Tak.

8. Legion bez TS to nie legion tylko pierdółka :) ale nie wiem gram po stronie Asmo :)

9. Znaleźć legion i znajomych ? Aion to gra dla GRUPY ludzi nie solo. Solo to jest Wiedźmin czy cuś :)

10. Nw co to te chapiry więc się nie wypowiem.

11. AC tak zbierać. Zbierasz za Chaos riftów i Solo inst Baruna itp. Co do podziemie wiesz że jak się tam Zbindujesz do Obeliska to możesz się tam Teleportować o KAŻDEJ porze dnia i nocy ? Tylko pierwszy raz musisz iść riftem.

12. Nw jestem facetem nie znam się na skinach.

13. Zakładam że chodzi o o insygnie za areny..  Niestety tylko z Arenek możesz je dostać. Masz 2x PvE z czego jedna solo i 2x PvP jedna solo druga to 3vs3.

14. Z Hypka lub RST a potem jak wbijesz range dla Officera rank 2.

15. Nie ma takiego setu....  PvP Mityczny rank 1 +20 w full kompozytach xD nikt chyba na EU nie ma takiego :)

PvE to ulepszony (Enhanced czyli przerobiony na lepsza wersje)  set Hyperiona.

16. Masz up odp.

17. Siege wszystkie dredy arenki kamary inwazje itp itd.

18. BM na boksy -> Dostajesz kase, BM na set i set selać u NPC dostajesz AP. Wszystko zależy czego potrzebujesz kasy czy AP?

19. 8 Kluczy -> Więcej AC.

20. Była do dropu w poprzednim evencie Shugo teraz możesz tylko na broke kupić. z 200k kosztuje bo dropiło jak szalone.

21. Nie operuje na dziwnych polskich nazwach więc nie pomogę ;P

22. Te same ? tylko DIvine nie będzie + dojdą garniaki w reshancie. Ale tak to siege prawie bez zmian.

24. Nw kolejna dziwna Pl nazwa która nikomu nic nie mówi.

24. To poszukaj lepiej są tysiące godzin filmików na YT z 4.9 nawet streamy masz bo na NA już masz 4.9 więc wiesz.... wystarczy poszukać. Nawet u nas na forum jest kilka filmików.

25. Nie nie wynurzą. (Skąd ten pomysł wgl ?)

26. Jak wasza rasa Ely przejmie naszej rasie Asmo oba forty na Gelkmaros. Wtedy pojawia się agent którego możecie zabić.

27. Jak nie to po co grasz w Aiona ? nic nie osiągniesz i nie ma co robić.

28. Altami mogą bawić się ludzie Ubrani którzy ogarniają swoje postacie na pamięć. Ubierz jedną postać i ją ogarnij tak że nie będziesz używać myszki do żadnego skila :) wtedy baw się altem.

29. NIE. W 4.9 stigmy stanieją bo będą dropić z SWB PvE i z solo insty więc bez sensu.

30. Nie wiem w 4.9 raczej mało się zmieni w 5.0 jest planowana zmiana silnika gry więc wtedy może się zmienić rozmiar.

Opublikowano

Gdzie zdobyc wzór na Małe Serum Przywrócenia? Bo żeby mieć niewielkie serum to trzeba miec z 2 male zeby normalne to z 3 niewielkie itp. Prosze o pomoc xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...