Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skyrim - gra widzi tylko kartę zintegrowaną

BosekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ze Skyrim'em.

Posiadam laptopa z dwoma kartami graficznymi Intel® HD Graphics 4000 oraz NVIDIA GeForce GT 720M.

Wygląda to tak że widzi tylko intela.

Oto screen

post-931456-0-00919100-1455469576_thumb.jpg      

Proszę o pomoc. :(

Opublikowano

W panelu Nvidii wybierz "High Performance Nvidia Processor". Szczerze nie wiem co to, bo mam AMD. Ale na pewno jest w panelu karty graficznej. Po tym Skyrim powinien widzieć dobrą kartę. 

Opublikowano

Zrobiłem tak jak mówiłeś. Nic to nie dało. Dodam że sterowniki mam zaktualizowane u obu kart graficznych. To że są na screenie dwie to dlatego że mam drugi monitor podłączony.

post-931456-0-72333800-1455517286_thumb.png

Budowniczy
Opublikowano

Ewentualnie możesz przestawić tryb zarządzanie energią na "Wysoka Wydajność" skoro masz laptopa - to ci pomoże, jeżeli masz problemy z fps'ami.

Opublikowano

Sprawdź jeszcze pliki .ini. Gdzieś powinna być wpisana karta zintegrowana. Wpisz tam tą Nvidie. Nie wiem jak, musiałbyś screena pokazać. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wejdź w panel sterowania nvidia, potem zarządzanie ustawieniami 3D i poszukaj skyrima w wybierz program do dostosowania, po czym ustaw kartę nvidii.

76561198237615998.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...