Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier a ustawienia graficzne

XenZ.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Procesor: AMD X4 860K (4 rdzenie, od 3.7GHz do 4.0GHz, 4 MB cache)
Chipset: AMD A68H
RAM: 8 GB (DIMM DDR3, 1600 MHz)
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 750Ti - 2048 MB GDDR5 (pamięć własna)
Dysk twardy: 1000 GB SATA 7200 obr.

Zasilacz: SilentumPC Vero L1 500W

Opłaca się taki komputer za cenę 1649zł?

Chcę by działały mi na nim gry tj.:

CS:GO (niskie)

Hurtworld (średnie/wysokie)

Fallout 4 (niskie/średnie)

GTA 5 (średnie/wysokie/ultra)

Firewatch (średnie/wysokie)

Far Cry 4 (średnie/wysokie)

American/Euro Truck Simulator (średnie/wysokie)

Jak coś to proszę o nie zamykanie tematu, gdyż szukam komputera i może znajdę coś innego to napisałbym to od razu w tym temacie, zamiast tworzyć nowy.

Link: http://www.x-kom.pl/p/269738-desktop-x-kom-picasso-hp-500-x4-860k-gtx750ti-8gb-1tb.html

Opublikowano

Niby wszystkie te gry na nim rusza, ale czy sie oplaca to nie bylbym pewny, lepiej zlozyc i wziac inny zasilacz bo ten niby nie jest tragiczny, ale gorszy od takiego anteca vp500. 

PS tematu nie zamyka sie bez powodu, tak wiec jesli o to nie poprosisz, ani nie bedzie sie tu dzialy zle rzeczy to nikt go nie zamknie ;) 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Niby wszystkie te gry na nim rusza, ale czy sie oplaca to nie bylbym pewny, lepiej zlozyc i wziac inny zasilacz bo ten niby nie jest tragiczny, ale gorszy od takiego anteca vp500. 

PS tematu nie zamyka sie bez powodu, tak wiec jesli o to nie poprosisz, ani nie bedzie sie tu dzialy zle rzeczy to nikt go nie zamknie ;)

A co to za różnica?

Opublikowano

Ja bym nie brał czegoś takiego na APU, bo to praktycznie martwa platforma. Jakbyś kiedyś chciał ten zestaw rozbudować to praktycznie żadnego konkretnego procesora na tą płytę nie zamontujesz.

Wypełnij wzór to dobierze się dla Ciebie coś lepszego

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja bym nie brał czegoś takiego na APU, bo to praktycznie martwa platforma. Jakbyś kiedyś chciał ten zestaw rozbudować to praktycznie żadnego konkretnego procesora na tą płytę nie zamontujesz.

Wypełnij wzór to dobierze się dla Ciebie coś lepszego

Jaki posiadasz budżet na kupno?

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?

Do czego ma służyć komputer?

Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Dlaczego martwa? Oglądałem Typa, który gra w gry, które tutaj wymieniłem i mu wszystko na tych ustawieniach co ja chodzi na 60 FPS w 1080p. (CS na 300 fps)

Nie potrzebuję jakiegoś mega-super-hiper komputera na którym gry typu Battlefront by mi chodziły na 300 FPS w 4K :D

Ogólnie to niepolecam sklepu, zamówiłem komputer w dniu opublikowania tego tematu i ma przyjść dopiero za tydzień :/ "Fachowcy" nie umieli zamontować karty sieciowej a potem upuścili kompa i składali od nowa :v

Zobaczymy za tydzień, jak te gry będą chodzić - dam znać :v

A i jeszcze co do zasilacza, będzie się przy takim przegrzewał? Bo jak coś zawszę mogę zmienić zasilacz :D

Opublikowano

Mój kolega kupił takiego gotowca z ebay'a. GTA 5 chodzi mu na Bardzo Wysokich/ultra ustawieniach na rozdzielczości 1366x768, stale na 30 fps.

BO3, Minecraft, Fallout 4, NFS Rivals, wszystkie nowsze gry praktycznie mu idą na najwyższych, co do ceny to raczej spoko, on przepłacił jakieś 2k zł.

harley.png

Opublikowano

Mój kolega kupił takiego gotowca z ebay'a. GTA 5 chodzi mu na Bardzo Wysokich/ultra ustawieniach na rozdzielczości 1366x768, stale na 30 fps.

BO3, Minecraft, Fallout 4, NFS Rivals, wszystkie nowsze gry praktycznie mu idą na najwyższych, co do ceny to raczej spoko, on przepłacił jakieś 2k zł.

Identyczne dokładnie specyfikacje? Mój kolega ma z tego samego sklepu i GTA 5 na bardzo wysokich/ultra w FULL HD (1920x1080) na 60 FPS mu chodzi :D

Opublikowano

Identyczne dokładnie specyfikacje? Mój kolega ma z tego samego sklepu i GTA 5 na bardzo wysokich/ultra w FULL HD (1920x1080) na 60 FPS mu chodzi :D

Tak, dokładnie takie same, jedynie ma chyba tego procka wkręconego na 4.1ghz, co mu długo nie pochodzi bo rozgrzewa mu obudowe jak piec

harley.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...