Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aion tera czy Gw2

beblok20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moglibyście mi pomóc w wyborze 1 z tych 3 gier? Z góry dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano

­W Aiona gra naprawdę sporo ludzi i jest co robić (instancje, siege, dredy, pvp). Tylko ostatnimi czasy nie bardzo opłaca się grać na wersji od GF.. Bo co to za gra, że jedyne co robisz to farmisz kasę na gold packi;)

W pozostałe gry nie grałam. W G2W grał mój brat, strasznie zachwalał sobie tę grę, dopóki nie przestał grać na jakiś czas i zablokowało mu konto, a e-mail nie przychodzi :P

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Witam moglibyście mi pomóc w wyborze 1 z tych 3 gier? Z góry dziekuje i pozdrawiam

Ja grałem w Tera i w Aiona co do GW2 się nie wypowiem.

W terze nie podoba mi się end game. Monotonny.

Aion zawsze jest co robić i End Game to naprawdę sprawa nie na jeden miesiąc. Może aktualnie na każdym serwerze jest po 4-5 end game bronie ale żeby ktoś miał cały set to tylko w Korei :) 

Co do GP w aionie kwestia zarobienia na 65 na 1 gp to 1h. GP jest na 30 Dni więc nie wiem dlaczego ludzie tak na to narzekają. Wystarczy chcieć.

Opublikowano

W Aiona nie grałem, nie wypowiem się, w Terze nie spodobał mi się udawany "nontarget" i słaby end game, w GW2 gram od ponad półtora roku, tutaj się więcej wypowiem. 

Droga do lvl capu jest dosyć nudna, ale na szczęście szybka. Nie istnieje coś takiego jak questy typu "zabij to stworzenie, przynies item ktory dropi z dane mobka" tylko zawsze mapa daje Ci cos zamiast tego, co jest pokazane symbolem serca. Jesli jesteś blisko tego serca, masz za zadania zabic dany typ mobka lub zrobic inna czynnosc, ale nie ma biegania od NPC do NPC. Eventy są co chwile na mapie, jednakze te zwykle niezbyt wynagradzaja, jedynie ekspem i karmą. Gra tak naprawdę rozpoczyna się po wbiciu lvl cap - 80 lvl, kiedy dostaje się możliwość grania  w większosc contentu, a niego jest duzo, postaram sie opisac kazdy z osobna. 

Jak kazda gra dungeony sa tutaj, ale w obecnej sytuacji nikt ich nie robi, gdyż są nieopłacalne. Mało golda, słabe itemy dla których warto farmić dungi.

Fractale, czyli szybsze dungeony. Drop jest juz warty farmienia, ale zrobienie geara trudniejszych fractali ktore daja lepsze nagrody wymagaja juz znacznego wkladu golda w ekwipunek. 

World bossy w GW2 jest ich trochę, ale powiedzmy sobie szczerze, bez dodatku wymagających bossow jest 2/3. Drop jest średni, ale że robienie ich nie wymaga więcej czasu niż 20 minut opłaca się je robić i daje to trochę przyjemności. 

PvP. Można to podzielić na zwykłe SPvP i unikatowe WvW. Zwykłe PvP to nic innego jak 5v5, nagrody są ok, balansu nie ma. WvW, czyli mass pvp, walki swiatow, czyli serwerow. Masa ludzi na jednej mapie, wielkie naparzenie sie nawzajem. Jesli nie grasz na serwerze w wysokim tierze nie ma co sie pakowac w ten tryb.

Craft, miły, chłonie golda jak szalony, głównie dla zarobku ascend gearu lub legendarki broni ktora nie daje zbytniej przewagi, bo ma staty broni ascendowej. No ale nazwa Fashion Wars 2 bez przyczyny się nie wzięła. 

IS nie wpływa  zbytnio na gre, bo glownie do znalezienia sa skiny ekwipunku, jakies boosteryktore nie maja zbytniego znaczenia w grze i to tyle.

End game w tej grze jest wielki, za wielki bo w zasadzie by czerpac z tego przyjemnosc trzeba sie zaglebnic w jeden tryb. Mozna grac casualowo i da sie cos ugrac jak i hardcorowo, co daje przyjemnosc. Polecam, bo warto, gra jest najwyczajniej tak bardzo moim zdaniem unikatowa ze warto sprobowac. 

­

Opublikowano

GW2 mi jakoś nie przypadł, a TERA po czasie staje się monotonna.

Od Aiona też lekko odskakuje do B&S, ale na SWB wchodzę :v

Opublikowano

To prawda, tera jest bardzo nudna, nie oferuuje niczego specjalnego na end game. Aion, tak jak wspombiano wyżej, zrobił sie p2w, w dodatku te nowe aktualizacje zniszczyły tą grę. Gw2 jest już ciekawszą produkcją, oferuje ciekawszą rozgrywkę, pvp jest bardziej rozbudowane, a najlepsza jest eksploracja mapy. Mimo wszystko, żadna z tych gier nie dorasta do BnS

Opublikowano

Co do GP w aionie kwestia zarobienia na 65 na 1 gp to 1h. GP jest na 30 Dni więc nie wiem dlaczego ludzie tak na to narzekają. Wystarczy chcieć.

@ghost1310

Ghost nie żeby coś, ale jak mnie zawsze denerwują takie posty...  Czyli jeśli dobrze widzę, Twoim zdaniem zarobienie na GP czyli = 105kk idzie zrobić w 1h? ( 1 GODZINĘ?! ), to napisz od razu jak, gdzie, bo jeszcze nie spotkałem ani jednego 65 czy to w legionie, czy poza legionem, który by zarabiał taką kase w takim czasie. Naprawdę jestem bardzo ciekaw tego sposobu i chętnie go udostępnię, dla nowych z mojego legionu, którzy niestety nie wiedzą jak się zabrać za to, by dorobić się tego chorego GP... 

A druga część, no to jak ludzie mają nie narzekać skoro w grze mmo, podstawowa czyność jaką jest handel z innymi jest zablokowana? Mnie to akurat już nie dotyczy, bo mam wszystko to co chciałem mieć, ale nawet by ludziom pomóc w legionie, wysłać im czy to zwoje, potki czy cokolwiek co sam robię - jest zablokowane, to jak ludzie mają nie narzekać, tym bardziej, że właśnie GP kosztuje 105kk i będzie kosztować na pewno jeszcze więcej, więc taki początkujący jest w totalnej dupie, bo za chiny nie uzbiera do 53 lvl ( bo wtedy już może chodzić na BT expić ) na GP, bo jest to zwyczajnie nie realne, więc jest ograniczony już od 53 lvl'a nie tylko z handlem ale też expem... Także nie zgadzam się.. Nie, nie wystarczy chcieć.

Opublikowano

Nikt ci tlumaczyc nie bedzie jak zarobic, az takim ciulem nie jestes chyba. Sam sie zorientuj co i jak. Taka ciekawostka: Sa ludzie co miesiecznie zarabiaja pare stowek+ nas Aionie :P  Nie gram w Aiona z racji tego, iz to gowno upada od bardzo dawna. 2tydzie temu sciagnalem Jajona z ciekawosci zobaczyc co sie dzieje, ...10m pozniej Aion zostal usuniety :D :D Jesli chodzi o GW2 to gdybym mial kompa za wiecej niz 2.5k  to bym gral dalej. Gra oferuje bardzo duzo i jeszcze wiecej. W Tere nie gralem, wiec sie nie wypowiem, ale ponoc gUnwo. 

Nie czaruj.

Opublikowano

@ghost1310

Ghost nie żeby coś, ale jak mnie zawsze denerwują takie posty...  Czyli jeśli dobrze widzę, Twoim zdaniem zarobienie na GP czyli = 105kk idzie zrobić w 1h? ( 1 GODZINĘ?! ), to napisz od razu jak, gdzie, bo jeszcze nie spotkałem ani jednego 65 czy to w legionie, czy poza legionem, który by zarabiał taką kase w takim czasie. Naprawdę jestem bardzo ciekaw tego sposobu i chętnie go udostępnię, dla nowych z mojego legionu, którzy niestety nie wiedzą jak się zabrać za to, by dorobić się tego chorego GP... 

A druga część, no to jak ludzie mają nie narzekać skoro w grze mmo, podstawowa czyność jaką jest handel z innymi jest zablokowana? Mnie to akurat już nie dotyczy, bo mam wszystko to co chciałem mieć, ale nawet by ludziom pomóc w legionie, wysłać im czy to zwoje, potki czy cokolwiek co sam robię - jest zablokowane, to jak ludzie mają nie narzekać, tym bardziej, że właśnie GP kosztuje 105kk i będzie kosztować na pewno jeszcze więcej, więc taki początkujący jest w totalnej dupie, bo za chiny nie uzbiera do 53 lvl ( bo wtedy już może chodzić na BT expić ) na GP, bo jest to zwyczajnie nie realne, więc jest ograniczony już od 53 lvl'a nie tylko z handlem ale też expem... Także nie zgadzam się.. Nie, nie wystarczy chcieć.

A proszę 19.00 Chaos Rifty dzisiaj 24 Boksy - Z mana ancient i kompozytów 120kk na broke + 150 AC + 50BM. Tylko tam jest czasem Mass PvP więc musisz mieć dobra grupę :)

Wystarczy chcieć do 55 sprzedając itemy z instancji u NPC zarobisz na pierwszego GP wiem bo sam tak wyexpiłem postać ;) więc tak wystarczy chcieć :)

Opublikowano

Jesli chodzi o GW2 to gdybym mial kompa za wiecej niz 2.5k

Wystarczy mocny 4 rdzeniowy cpu, gpu ktore pociagnie wystarczajaco ta gre mozna kupic za 400 zl, uzywany komputer ktory pociagnie GW2 wszedzie na powyzej 30 fps w kazdej sytuacji na odpowiednich ustawieniach graficznych potrzeba jakiegos 1.5k mniej. Oczywiscie mowie o uzywanym sprzecie, bo nowy kosztuje mniej wiecej tyle co mowisz. 

­

Opublikowano

@ghost1310

A proszę 19.00 Chaos Rifty dzisiaj 24 Boksy - Z mana ancient i kompozytów 120kk na broke + 150 AC + 50BM. Tylko tam jest czasem Mass PvP więc musisz mieć dobra grupę :)

Wystarczy chcieć do 55 sprzedając itemy z instancji u NPC zarobisz na pierwszego GP wiem bo sam tak wyexpiłem postać ;) więc tak wystarczy chcieć :)

Ghost, ale proszę Cię... Mówimy o dopiero co wbitym 65 lvl'u i On ma iść na chaos rifty?  Inna rzecz, już nie wspominam o ludziach, którzy nie mogą być o konkretnej porze i siedzieć określony czas bez afczenia, bo tacy też są, ale pewno mniejszość. 

I nie wprowadzaj proszę też ludzi w błąd, bo chyba mówimy o dwóch różnych przypadkach. Gram samymi 55 lvl'ami i chodzę nimi tylko tam gdzie 55 lvl może chodzić. Więc NIE MA takiej możliwości by uzbierać z takich instancji 105kk... Ale zakładam, że Ty mówisz MAJĄC już GP odpalony, więc nie bierzesz pod uwagę limitów tygodniowych sprzedaży itemów u npc - to raz, limity instancji - to dwa. Chyba troszkę jednak w innym świecie żyjecie z Metinowcem, niż początkujący. 

Ja mogę rzucić tak samo takie głupie hasło - wystarczy siedzieć 24/7 w podziemiach i dropić i wyjdzie się w kkk... Trochę logicznego myślenia i przypominania sobie jak to było gdy się zaczynało gre, z tą różnicą że wtedy GP były po 25 - 40kk a teraz są po 105... Jeśli Wy naprawdę nie widzicie różnicy, to chyba nie mamy o czym mówić..:O  

Metinowiec Ty już w ogóle najlepszy tekst w świecie walnąłeś ^^ Jeśli jesteś osobą, która trzyma info dla siebie to po co w ogóle komentujesz coś, w czym udzielić się konkretnie nie możesz ? ^^ Mnie to akurat wisi jak można zarobić, bo mi kasa nie jest potrzeba i gram bez GP i nawet nie wykorzystuje połowy wejść na instancje w ciągu tygodnia. Ale nie jestem tak zamkniętym na ludzi jak Ty i gdybym tylko wiedział, jak może początkujący zarobić, to zaraz wypisuje notatke w legionie by każdy ją przeczytał i wiedział. Tylko każdy możliwy drop najpierw trzeba mieć możliwość sprzedać = > nie masz GP nie wystawisz = pozostaje sprzedawanie syfu z instancji = zarobisz na takiego GP za 2 miesiące jak dobrze pójdzie ^^  W grę wchodzi też Panowie czas poświęcony na gre, o którym zapominacie.  Wczoraj i dzisiaj sprawdzałem dla nowych DP jak tam idzie z dropem i w ciągu 2 godzin wczoraj 4.3kk, dzisiaj 4.8kk i to ja z dobrym eq, a taki początkujący ile w tym czasie ubije? a jak pójdzie w grupie to ile dropu będzie dla niego.. podstawowe rzeczy których pod uwagę chyba naprawdę nikt nie bierze..  Dziwne podejście macie trochę do sprawy.. Zarabianie temat rzeka od zawsze był, ale kurcze trochę logiki niech w tym będzie..

Opublikowano

@ghost1310

Ghost, ale proszę Cię... Mówimy o dopiero co wbitym 65 lvl'u i On ma iść na chaos rifty?  Inna rzecz, już nie wspominam o ludziach, którzy nie mogą być o konkretnej porze i siedzieć określony czas bez afczenia, bo tacy też są, ale pewno mniejszość. 

I nie wprowadzaj proszę też ludzi w błąd, bo chyba mówimy o dwóch różnych przypadkach. Gram samymi 55 lvl'ami i chodzę nimi tylko tam gdzie 55 lvl może chodzić. Więc NIE MA takiej możliwości by uzbierać z takich instancji 105kk... Ale zakładam, że Ty mówisz MAJĄC już GP odpalony, więc nie bierzesz pod uwagę limitów tygodniowych sprzedaży itemów u npc - to raz, limity instancji - to dwa. Chyba troszkę jednak w innym świecie żyjecie z Metinowcem, niż początkujący. 

Ja mogę rzucić tak samo takie głupie hasło - wystarczy siedzieć 24/7 w podziemiach i dropić i wyjdzie się w kkk... Trochę logicznego myślenia i przypominania sobie jak to było gdy się zaczynało gre, z tą różnicą że wtedy GP były po 25 - 40kk a teraz są po 105... Jeśli Wy naprawdę nie widzicie różnicy, to chyba nie mamy o czym mówić.. :O  

Po pierwsze podałeś za przykład 65lvl nie Nową kompletnie osobę tylko 65lvl i porównałeś to do swojego legionu gdzie zakładam są starzy gracze :) więc podałem przykład zarobku 100kk 1 godzinę odpowiedni do waszego poziomu.

Po drugie jak mu zależy na kasie to może iść są dni w weekendy że jest ludzi od zarypania i biegają w ally a są dni w tygodniu że mobków nikt praktycznie nie bije. Wszystko zależy kto ile i kiedy gra i jakie ma "parcie" Więc nie pisz że się nie da bo się da :)

Po trzecie znam dokładnie limity jakie są i nie musisz mi przypominać. Ale przynajmniej w moim przypadku na grę poświęcam czasem 1-3h max więc Expienie zajęło mi trochę czasu. Wątpię żeby nowy gracz Expił tak szybko żeby w ciągu tygodnia zrobił limit i czekał na reset.  Dlatego jeśli ktoś expi w normalnym tempie i sprzedaje itemy na bieżąco dopiero na 55lvl będzie miał problemy z GP i wtedy najlepiej go kupić :)

Po czwarte zarobek nawet na 50lvl jest łatwy i prosty ale to już graczy bardziej znających grę np. Elity w heiron z tego co się nie mylę bo było to za czasów mojego twinkownia na 50lvl. Prawy dolny róg mapy w jaskniach za mobkami są Elitki które dropią dość dobrze :) kiedy były dzienne limity 1-2 runy wystarczył żeby zrobić limit a mobki respiły się co 1h. Kiedy wszedł Rookie serwer można było załapać się na 2x resp co dawało nam ładna kasę w ~15min :)

I takich "smaczków" w Aionie jest od groma mnie nikt tego nie uczył nie pokazywał grałem i się na "umiałem" dlatego problemu z kupnem pierwszego GP za kasę w grze nie miałem.

Ale wybacz jeśli Ty masz takie problemy z grą nie znaczy że każdy takie problemy ma i z góry nie zakładaj że każdy gra po 30min i to tylko między 11 rano a 13 i nie może nic zrobić :) są ludzie którym idzie gra lepiej i którym idzie gorzej. Jeden przy farci i dropnie z mobka GS parala i ma już 2x GP w kieszeni a drugi do 50lvl uzbiera z 5kk :) to jest gra tu nie ma nic pewnego i złotego środku na zarobek ale prawda jest taka że jak ktoś chce to zarobi na ten GP raz na miesiąc bez problemu bo aion daje na prawdę dużo możliwości zarobku :)

Jesli chodzi o GW2 to gdybym mial kompa za wiecej niz 2.5k

Wystarczy mocny 4 rdzeniowy cpu, gpu ktore pociagnie wystarczajaco ta gre mozna kupic za 400 zl, uzywany komputer ktory pociagnie GW2 wszedzie na powyzej 30 fps w kazdej sytuacji na odpowiednich ustawieniach graficznych potrzeba jakiegos 1.5k mniej. Oczywiscie mowie o uzywanym sprzecie, bo nowy kosztuje mniej wiecej tyle co mowisz. 

W GW2 jak i w Aionie bardziej obciążany jest procesor niż karta więc Up dobrze mówi możesz dość tanio kupić sprzęt który pociągnie GW2

Opublikowano

Po pierwsze podałeś za przykład 65lvl nie Nową kompletnie osobę tylko 65lvl i porównałeś to do swojego legionu gdzie zakładam są starzy gracze :) więc podałem przykład zarobku 100kk 1 godzinę odpowiedni do waszego poziomu.

Po drugie jak mu zależy na kasie to może iść są dni w weekendy że jest ludzi od zarypania i biegają w ally a są dni w tygodniu że mobków nikt praktycznie nie bije. Wszystko zależy kto ile i kiedy gra i jakie ma "parcie" Więc nie pisz że się nie da bo się da :)

Po trzecie znam dokładnie limity jakie są i nie musisz mi przypominać. Ale przynajmniej w moim przypadku na grę poświęcam czasem 1-3h max więc Expienie zajęło mi trochę czasu. Wątpię żeby nowy gracz Expił tak szybko żeby w ciągu tygodnia zrobił limit i czekał na reset.  Dlatego jeśli ktoś expi w normalnym tempie i sprzedaje itemy na bieżąco dopiero na 55lvl będzie miał problemy z GP i wtedy najlepiej go kupić :)

Po czwarte zarobek nawet na 50lvl jest łatwy i prosty ale to już graczy bardziej znających grę np. Elity w heiron z tego co się nie mylę bo było to za czasów mojego twinkownia na 50lvl. Prawy dolny róg mapy w jaskniach za mobkami są Elitki które dropią dość dobrze :) kiedy były dzienne limity 1-2 runy wystarczył żeby zrobić limit a mobki respiły się co 1h. Kiedy wszedł Rookie serwer można było załapać się na 2x resp co dawało nam ładna kasę w ~15min :)

I takich "smaczków" w Aionie jest od groma mnie nikt tego nie uczył nie pokazywał grałem i się na "umiałem" dlatego problemu z kupnem pierwszego GP za kasę w grze nie miałem.

Ale wybacz jeśli Ty masz takie problemy z grą nie znaczy że każdy takie problemy ma i z góry nie zakładaj że każdy gra po 30min i to tylko między 11 rano a 13 i nie może nic zrobić :) są ludzie którym idzie gra lepiej i którym idzie gorzej. Jeden przy farci i dropnie z mobka GS parala i ma już 2x GP w kieszeni a drugi do 50lvl uzbiera z 5kk :) to jest gra tu nie ma nic pewnego i złotego środku na zarobek ale prawda jest taka że jak ktoś chce to zarobi na ten GP raz na miesiąc bez problemu bo aion daje na prawdę dużo możliwości zarobku :)

Ale Ghost... właśnie tak czytacie posty i żeby ktoś tego czasem źle nie zinterpretował, nie piszę z jakąś spiną do Ciebie, bo wiem, że wiesz więcej na temat gry niż ja - żeby była jasność... Jeśli chodzi o Twoje po pierwsze - spójrz na mój pierwszy post i przeczytaj go jeszcze raz. Zacytuję Ci samego siebie - napisałem " Naprawdę jestem bardzo ciekaw tego sposobu i chętnie go udostępnię, dla nowych z mojego legionu, którzy niestety nie wiedzą jak się zabrać za to, by dorobić się tego chorego GP...  " Wynika z tego postu jasno, że w legionie mam osoby nowe, które potrzebują się dorobić na GP, co za tym idzie, źle założyłeś odnośnie graczy w moim legionie - bo nie są to starzy gracze tylko NOWI ( po to ten legion zakładałem - dla nowych, tak jak to jest opisane, w prezentacji legionów ) i tym samym co do naszego poziomu..

" po drugie '' w takim razie chyba mogę pominąć, bo już na logike tłumaczyć nie muszę, skoro wyjaśniłem po pierwsze - czyli znowu źle założyłeś i nie wchodzi to w grę. 

' po trzecie ' - niestety, ale z tego JA zakładam, że dość dawno temu expiłeś po raz ostatni postać. Nie wliczam tutaj nic do 53 lvl'a, bo do tego czasu expi się mega szybko i nie ma nic co jest ograniczone limitem wejść bez GP, ALE na 53 lvl'u zaczyna się BT. BT możesz robić jak wiesz, 2 razy bez GP, czekając do kolejnego resetu. Zakładając, że gracz X idzie sobie w poniedziałek na BT, to nawet patrząc na Twój czas grania 1-3h dziennie, to niech przeznaczy 2 godziny na 2 wejścia do BT. Jako, że to są POCZĄTKUJĄCY  ( co chyba będę podkreślał ) nie mają dobrego eq, bo mają tylko eq na 46 lvl, także chodzą minimum w duo z klerem. Czyli zrobi 2 wejścia w poniedziałek i do środy pozostają mu misje. No i spoko na 53 lvl to nie jest tragedia, bo jest w 3 dupy innych misji, dzięki któremu można sobie podbić lvl. Ale dalej ! Od 55 lvl'a jeśli ktoś planuje expić z głową, by jak najszybciej wbić 65 lvl, to nie robi misji ( choć niestety w moim legionie robią, bo jeszcze nie dociera do nich, że na 62 lvl'u na BT już dostaną tylko max 400k expa za moba ) tylko chodzi na BT i tam expi. Mam nadzieję, że tłumaczyć dalej co się dzieje nie muszę ;x chyba, że naprawdę ktoś dalej nie jarzy o czym piszę, to kij wezmę i napiszę rozprawkę jak najefektywniej expić... 

'' po czwarte '' w zasadzie wystarczyłoby, bym znowu podkreślił słowo '' początkujący '', ale niech będzie, że się odniosę do tego..  Napisałeś '' Po czwarte zarobek nawet na 50lvl jest łatwy i prosty ale to już graczy bardziej znających grę np. Elity w heiron z tego co się nie mylę bo było to za czasów mojego twinkownia na 50lvl. '' Nie wiem czy myślę o tych samych elitkach co Ty mówisz, bądź może Ty mówisz o cięższych niż ja myślę, ale jak możesz porównywać swojego Twinka do postaci posiadającej eq dajmy na to 46 lvl?  To jest tak, jak ja bym powiedział im teraz, Ja te moby zbieram na 3 skile, czemu Ty ich tak nie zabijasz?...-.- 

Znam łatwiejsze moby / miejsce, z którego wychodziło się koło 7kk i które każdy gracz dałby radę oblecieć na 46 lvl'u, ale sprawdzałem już im to miejsce i niestety jest dość rozpowszechnione i zawsze te '' bosiki '' są wybite, a na serwerze dla począktujących nie wierzyłem, jak zobaczyłem, że nawet rano xxx ludzi tam biega... Jak ktoś przyfarci - owszem ma szanse na zarobek, ale chyba dobrze wiemy ilu jest nołlajfów w Aionie, którzy nawet spać nie pójdą, by oblatywać cały czas to miejsce. Wystarczy sekunda spóźnienia w takim miejscu i już można powiedzieć dropowi '' papa '', a ze nie ma pokazanego czasu, kiedy kto zabił tego moba, no to nikt o zdrowych zmysłąch nie będzie tam specjalnie siedział i modlił się by nikt do tego czasu nie przyszedł... 

I Twoja końcówka świadczy znowu o tym, że nie czytasz uważnie tylko 3 po 3... Czy ja napisałem, że mam taki problem? czy ja napisałem, że gram tylko pomiędzy 11-13 ? Spójrz na moje posty jeszcze raz, a przeczytasz tam, że mi ani kasa, ani GP potrzebne nie są, bo jak też tam wyżej pisałem - posiadam wszystko to co chciałem :) Także znowu się pomyliłeś.. i znowu ślepo patrzysz jak inni, zakładając, że mowa o 65 lvl'ach z wiedzą, z eq i z poziomem.. mimo, że wyraźnie piszę ZAWSZE o POCZĄTKUJĄCYCH i że jak POCZĄTKUJĄCY mają nie narzekać, więc nie broń ślepo czegoś, co nawet z logiką nie wygra, bo tu naprawdę nie trzeba sobie strzelać, kto ma lepszy argument, tylko wystarczy pomyśleć LOGICZNIE.. Każdy kiedyś zaczynał. Nawet ja kiedyś pisałem temat, w którym prosiłem Xanan'a, by udzielił mi porad. Specjalnie prosiłem o niego, bo bacznie obserwowałem to forum i widziałem jaką On ma wiedzę. Doradził mi zarąbiście we wszystkim i choć, teraz w ogóle nie korzystam z tych porad, bo nie gram 65 lvl'ami, to przekazuje każdemu nowemu, że jest takie forum i były takie i takie tematy poruszane i są ludzie, którzy mają mega wiedzę dzięki, którym łatwiej się rozwiajać w grze. Ale niestety na głupote polaczków ( specjalnie z małej litery ), którzy tak burzą rynek w grze nie ma rozwiązania. Musiałby GF w sprzedaży GP wprowadzić limit i dodać opis  "GP może być sprzedane za 50kk " i by innej kwoty nie szło wprowadzić, wtedy ludzie jeszcze więcej by tych GP kupowali, GF zgarniałby hajs, a nowi mieliby o ponad połowe mniejszy problem z zarobieniem na to gówno :) Takie proste rozwiązanie, a jakże nierealne. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...