Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA 3/SA - Po instalacji modów textury się nie wczytują

CZYNASTYII

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygląda na to, że komputer nie daje rady. Podaj parametry swojego PC'ta oraz listę modów, które zainstalowałeś. Próbowałeś zmniejszyć ustawienia graficzne w grze?­

Opublikowano

Wygląda na to, że komputer nie daje rady. Podaj parametry swojego PC'ta oraz listę modów, które zainstalowałeś. Próbowałeś zmniejszyć ustawienia graficzne w grze?­

Nie nie próbowałem gdzie zmienić parametry?

1. Wierny jednej marce

DSC_0028_3.JPG (1).jpg

Opublikowano

xDD zjedz snickersa 

Pobierz Stream Memory Fix i biblioteke cleo 4.3 potem wrzuć plik SMF do folderu cleo i gitarka. 

Opublikowano

­

@CZYNASTYII W takim razie zmniejsz ustawienia grafiki na najniższe i sprawdź czy problem nadal występuje. Parametry komputera sprawdzisz w programie CPU-Z. Jakie modyfikacje posiadasz? Wymień wszystkie, pamiętaj, żeby wypisać je dokładnie.

Opublikowano

xDD zjedz snickersa 

Pobierz Stream Memory Fix i biblioteke cleo 4.3 potem wrzuć plik SMF do folderu cleo i gitarka. 

Wytłumaczysz mi dokłądnie bo nie bardzo kminie ocb

­

@CZYNASTYII W takim razie zmniejsz ustawienia grafiki na najniższe i sprawdź czy problem nadal występuje. Parametry komputera sprawdzisz w programie CPU-Z. Jakie modyfikacje posiadasz? Wymień wszystkie, pamiętaj, żeby wypisać je dokładnie.

Gdzie zmniejszyc te ustawienia?

1. Wierny jednej marce

DSC_0028_3.JPG (1).jpg

Opublikowano

­

@CZYNASTYII Instalacja tej modyfikacji jest ryzykowana, ponieważ gra straci na stabilności oraz biblioteka cleo/smf może kłócić się z modyfikacjami, które aktualnie posiadasz. Ponadto modyfikacja ta nie zadziała w przypadku GTA 3. Najlepiej zastosuj się do rad, które napisałem Ci wyżej. Jeśli mimo to, nadal chcesz skorzystać z modyfikacji wyszukaj sobie "stream memory fix" oraz "cleo 4.3" w google. Przy wpisaniu pierwszej frazy od razu znajdziesz poradniki na ten temat, więc chyba nie ma sensu podawać Ci to tego linku.

Ustawienia grafiki z tego co pamiętam zmienisz w Options -> Display setup, wszystko ustaw na najniższą wartość. Podaj parametry swojego PC, tak jak prosiłem.

Opublikowano

­

@CZYNASTYII Instalacja tej modyfikacji jest ryzykowana, ponieważ gra straci na stabilności oraz biblioteka cleo/smf może kłócić się z modyfikacjami, które aktualnie posiadasz. Ponadto modyfikacja ta nie zadziała w przypadku GTA 3. Najlepiej zastosuj się do rad, które napisałem Ci wyżej. Jeśli mimo to, nadal chcesz skorzystać z modyfikacji wyszukaj sobie "stream memory fix" oraz "cleo 4.3" w google. Przy wpisaniu pierwszej frazy od razu znajdziesz poradniki na ten temat, więc chyba nie ma sensu podawać Ci to tego linku.

Ustawienia grafiki z tego co pamiętam zmienisz w Options -> Display setup, wszystko ustaw na najniższą wartość. Podaj parametry swojego PC, tak jak prosiłem.

Możesz dać mi poradnik co jak instalować? pobrałem stream memory fix i cleo co dalej?

Zainstalowalem cleo i memory 13417549092198645356.jpg

92021670398571852840.jpg

1. Wierny jednej marce

DSC_0028_3.JPG (1).jpg

Opublikowano

Ostatnio miałem podobny problem po wgraniu pewnego Audi. Rozwiązałem to usunięciem moda. Myślę, że nie jest to wina mocy komputera. Sam mam Semprona 2800+ 1,61ghz i zintegrowaną grafikę na XP'ku 32 bity i gra z 3 podmiankami działa na najniższych wartościach w 30 FPS'ach. Wydaje się być tu winny dobór podmianek. Spróbuj poszukać jak najmniej ważącej i wymagającej podmianki i wtedy ją zainstaluj po gruntownej reinstalacji GTA. Jeżeli problem zniknie to wyjaśnienie jest jedno, już napisane przeze mnie - szukaj innych podmianek. :)

PS. Niektóre z nich są przystosowane pod inne wersje GTA. Powiedz też jakim programem instalujesz mody. Jeżeli GTA Parkingiem to wyrzuć go z komputera i nigdy do niego nie wracaj, a następnie odinstaluj GTA, przeczyść rejestr i zainstaluj go ponownie na innej partycji. Rejestr możesz przeczyścić za pomocą programu CCleaner wchodząc w zakładkę Rejestr>Analiza (Jak mniemam, dawno nie korzystałem.

Program -

A następnie zajrzyj do tego poradnika i instaluj modyfikacje zgodnie z instrukcjami -

1z67dxt.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...