Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobić,żeby World of Warplanes i World of Warships mi się nie zacinał?

Koxu155

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc,gdy gram w WoTa chodzi na [minimalnych ustawieniach grafy] po 50-60 FPS. Natomiast World of Warplanes i World of Warships na najniższych chodzą po 20-30 [NIGDY WIĘCEJ]... Nie potrafię grać,gdy mam tak mało FPS,gdy by było tak ze 40 FPS było by git,dało by się komfortowo grać,a tak?? 

Mój komp: 

Windows 7 64bit

Karta graficzna: ATI RADEON HD 4550

Procesor: Pentium Dual Core E5300 2.60GHz

2 GB RAM

Wargaming pomocy! bardzo lubię te gry! :( 

Dodam też,że używałem PARU programów typu : MSI AFTERBURNER [z którego nie umiem za bardzo korzystać] lub coś takiego...

POZDRO!

Opublikowano

WoWp ma niższe wymagania od WoT z tego co się orientuję, zawsze miałem więcej fps niż w WoT. Nie powinno być takiego spadku. Dlaczego tak się dzieje nie mam pojęcia, na pewno masz wszystko na minimum w ustawieniach WoWp i WoWs?

Opublikowano

WoWp ma niższe wymagania od WoT z tego co się orientuję, zawsze miałem więcej fps niż w WoT. Nie powinno być takiego spadku. Dlaczego tak się dzieje nie mam pojęcia, na pewno masz wszystko na minimum w ustawieniach WoWp i WoWs?

No zaraz jeszcze sprawdzę,jak zobaczę to napiszę,ale raczej mam wszystko na minimalnych... :/

Niestety,WoWP muszę zainstalować jeszcze raz. :) W ogóle też słyszałem,że World of Warplanes ma słabą optymalizację :/ 

Opublikowano

W WoT też płaczą, że optymalizacja słaba, jednak najgłośniej płaczą ci, co mają pc 10 letnie (pentium, 1gb ram, integra), a dla porównania wielki masakrator WoT'a AW ma znacznie gorszą optymalizację, w WoT mam stabilne 60 fps na wszystkim na full, a w AW spada do 30 nawet.

Nie oszukujmy się też, pc do dobrych nie należy. Przydałoby się kupić nowy, rozwiązałoby to Twoje problemy :P.

Opublikowano

W WoT też płaczą, że optymalizacja słaba, jednak najgłośniej płaczą ci, co mają pc 10 letnie (pentium, 1gb ram, integra), a dla porównania wielki masakrator WoT'a AW ma znacznie gorszą optymalizację, w WoT mam stabilne 60 fps na wszystkim na full, a w AW spada do 30 nawet.

Nie oszukujmy się też, pc do dobrych nie należy. Przydałoby się kupić nowy, rozwiązałoby to Twoje problemy :P.

Boże,a nie dałoby się bez zmiany kompa? :D Tylko dla tych gierek,nowego kupował nie będę. 

Opublikowano

Boże,a nie dałoby się bez zmiany kompa? :D Tylko dla tych gierek,nowego kupował nie będę. 

W żadną nowszą produkcję na czymś takim nie zagrasz. Warto kupić nowy sprzęt, bo ten już ma swoje lata. Nie znam sposobu/modyfikacji do którejś z tych gier na poprawę fps. Możesz próbować z optymalizacją systemu, usunąć zbędne śmieci, może format systemu. Gameboostery itd. nie warto, bo to nic nie daje, a tylko zaśmieca pc.

Opublikowano

W żadną nowszą produkcję na czymś takim nie zagrasz. Warto kupić nowy sprzęt, bo ten już ma swoje lata. Nie znam sposobu/modyfikacji do którejś z tych gier na poprawę fps. Możesz próbować z optymalizacją systemu, usunąć zbędne śmieci, może format systemu. Gameboostery itd. nie warto, bo to nic nie daje, a tylko zaśmieca pc.

Ahhh,no trudno :/ trzeba będzie naprawdę niedługo kompa zmienić... no cóż// dzieki za pomoc :(:) 

Opublikowano

Skoro mówisz,że WoWP ma mniejsze wymagania to dlaczego WoT na najniższych chodzi mi ppo 65-75 FPS? 

A może defragmentacja dysku,instalacja antywirusa i skanowanie coś podziała? Odinstalowanie niepotrzebnych programów? 

Opublikowano

Defragmentacja może pomóc, odinstalować programów również. Antywirus spowolni działanie komputera, ja mam podejście, że lepsze jest rozważne korzystanie z pc niż instalowanie zawodnego oprogramowania antywirusowego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...