Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wpisanie klucza aktywacyjnego Windows 7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie kupiłem nowy komputer ale nie kupowałem systemu bo kolega ma mi pożyczyć płytkę która zgrał mu nauczyciel z Windowsem 7. I teraz mam pytanie jak będę musiał wpisać kod do Windowsa to on zadziała bo teraz sam nie wiem? :/

Opublikowano

@Majlo2277 więc tak zależy czy kod był już używany , a jeśli był to nie zadziała :D kody przy instalowaniu windowsa nie musisz wpisywać jest 30 dni na jego wpisanie oczywiście wersja home premium

nmexyu-2.png

oznacz mnie jeśli chcesz żebym odpowiedział @tm_WIII

Opublikowano

No kod był używany :/ czyli bym nie musiał wpisywać i bym miał czas przez 30 dni a co jeśli on minie? Pytam bo nie wiem co teraz zrobić :/

Opublikowano

No kod był używany :/ czyli bym nie musiał wpisywać i bym miał czas przez 30 dni a co jeśli on minie? Pytam bo nie wiem co teraz zrobić :/

Opublikowano

@Majlo2277 

po 1 przeproś moderatorów za multiposta

po 2 kody nie mijają tylko wtedy jak wpiszesz

co masz zrobić ?

odp. zainstaluj windowsa wpisz od razu kod

nmexyu-2.png

oznacz mnie jeśli chcesz żebym odpowiedział @tm_WIII

Opublikowano

Wydaje mi się, że wszystko zależy od tego kiedy ostatnio kod był używany, bo jeśli minął odpowiednio długi okres czasu (nie pamiętam ile dokładnie, ale skłaniałbym się do 60-90 dni) od ostatniej aktywacji to śmiało można użyć tego kodu (oczywiście jeśli jest legalny ;) )

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Nie można, kod przypisuje się do sprzęgu na którym był używany

Skoro nie posiadasz dobrgo kodu nie zadziała, chyba że komuś ukradniesz i sobie aktywujesz  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie można, kod przypisuje się do sprzęgu na którym był używany

Załóżmy taką sytuację, mam peceta i wszystkie potrzebne rzeczy do jego działania na płytach (sterowniki, system). Po czasie psuje się dysk twardy, więc wymieniam na nowy i muszę na nowo wgrać system. I teraz wg Twojego posta nie mogę aktywować systemu kluczem dołączonym do płyty bo jest on przypisany do sprzętu ze starym dyskiem. I co teraz? Muszę kupić nowy klucz?

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Musisz sobie aktywować, jak widać nigdy nie spotkałeś sie z aktywacją elektroniczną oferowaną przez support np najzwyklejsza przez telefon albo kontakt z supportem ( mail, chat itp ) 

Opublikowano

Musisz sobie aktywować, jak widać nigdy nie spotkałeś sie z aktywacją elektroniczną oferowaną przez support np najzwyklejsza przez telefon albo kontakt z supportem ( mail, chat itp ) 

Mylisz klucz aktywacyjny, o którym pisałem, z ID instalacji. Owszem do aktywacji telefonicznej ID instalacji jest niezbędne jednak ihmo aktualnie taka forma aktywacji systemu odchodzi do lamusa bo nie znam osoby, która nie ma dostępu do internetu. Gdzie podczas aktywacji wystarczy podac w okienku klucz  by po chwili cieszyc się aktywowanym systemem.

Obama wie, co robisz!!!

LTE Play Opole

Opublikowano

To ty mylisz ID z kluczem. ID generowany jest tylko na podstawie sprzętu i przypisanego do niego  klucza. ID samego sprzętu nie będzie aktywowany 

Jeśli nigdy nie wpisywałeś klucza nie uzyskasz właściwego ID nowego do do aktywacji  jak zmieniłeś sprzęt.

ID jest drugą w kolejności zastosowaną metodą, najpierw musi zostać wprowadzony przynajmniej raz  klucz, potem na podstawie klucza generowany jest nowy ID sprzętu do klucza i dopiero należy aktywować nowy sprzęt na tej podstawie. Poprzedni ID przypisany do tego klucza zostanie anulowany. 

Nie odchodzi metoda do lamusa bo nadal jeśli zmieniasz sprzęt w każdej chwili można spodziewać się monitu aktywacji czy wygaśnięcia licencji z nie odnowionym ID.

Masz przykład kluczy licencyjnych np HP czy Dell które wprowadzone gdziekolwiek indziej nie działają z powodu użycia niekompatybilnych urządzeń czyli innych do których został przypisany ID 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...