Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgrade starszego komputera(Karta graficzna)

Taran58

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,zamierzam kupić kartę graficzną mój wybór padł na ASUS Radeon R7 250 1GB oraz geforce gt 740 gt 1gb ddr5 (zdaje mi się ,że radeona bardziej by pasowała)

Oto mój zestaw ,który aktualnie posiadam:

Procesor:AMD Phenom X4 9550

Zasilacz:400W

Płyta główna:Gigabyte M52L-S3

Pamięć RAM:6GB DDR2

Karta graficzna:NVIDIA GeForce 8600 GT

Możecie mi powiedzieć czy po wymianie karty fps`y wzrosną?Na codzień gram na rozdzielczości 1440x900,czy po wymianie karty graficznej będę mógł pograć w takiego wiedźmin 2,3 przynajmniej na minimalnych płynnie, czy muszę do tego wymieniać procesor wraz z płytą główną?

1349808562-U331649.jpg

Opublikowano

Tutaj masz temat z zasilaczami: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html

Jest tam dokładnie wyjaśnione, czemu musisz mieć dobry zasilacz i jak go rozpoznać. 

Najlepiej jakbyś podał markę, model i moc. A my ci coś dobierzemy i powiemy, czy coś jeszcze do tego potrzebujesz.

Ogólnie do 500zł, jeżeli masz zamiar grać, to kupuj tylko używki, bo możesz mieć R9 270x, która daje radę z GTA V na wysokich. Miałem i potwierdzam.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

komputronik np ma za 550 zl bodajze pare dni temu sprawdzalem  wiec 50  zl to niejest wiele roznicy a w benchmarku ma nezlego kopa

Opublikowano

ej ale na tym moim procesorze to o ile procent zmniejszała by się wydajność na przykładie karty graficznej ASUS Radeon R7 250 1GB?

A więc tak zasilacz to SilentLine 400W Qoltec.I jeszcze jedno pytanko czy po wymianie karty ,na tą ,która wspomniałem wcześniej ,zagrałbym w wiedźmina 3 na ustawieniach minimalnych 30fps?

1349808562-U331649.jpg

Opublikowano

ej ale na tym moim procesorze to o ile procent zmniejszała by się wydajność na przykładie karty graficznej ASUS Radeon R7 250 1GB?

A więc tak zasilacz to SilentLine 400W Qoltec.I jeszcze jedno pytanko czy po wymianie karty ,na tą ,która wspomniałem wcześniej ,zagrałbym w wiedźmina 3 na ustawieniach minimalnych 30fps?

To masz też zasilacz do wymiany, bo ten to bomba.

Nie zagrasz. Tylko RAM spełnia minimalne.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

A gdybym zakupił  Radeon R9 270x i wymienił zasilacz ,dużo to by w tedy zmieniło?(Tylko teraz pytanie ,na jaki zasilacz wymieniąc),takie Dying Light lub Śródziemie Cień Mordoru ,by poszło,jeśli tak to ile fps na jakich ustawieniach?

1349808562-U331649.jpg

Opublikowano

@up sprawdź sb w kalkulatorze fps

Jak dla mnie cały komputer do wymiany jeśli celujesz w nowe gierki. Lepiej pozbierać i mieć spokój, aniżeli pakować się niepotrzebnie z kasą w to coś

Opublikowano

Jak dla mnie cały komputer do wymiany jeśli celujesz w nowe gierki. Lepiej pozbierać i mieć spokój, aniżeli pakować się niepotrzebnie z kasą w to coś

O jakim kalkulatorze fps piszesz?

1349808562-U331649.jpg

Opublikowano

O jakim kalkulatorze fps piszesz?

O takim ktory nie istnieje, to byla ironia, bo nie wiemy, ciezko to stwierdzic. 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...