Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odczytanie pamięci w sterowniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Potrzebuję napisać aplikację (najlepiej w C++), która ma za zadanie odczytać wartości pamięci z CS:GO. Nie będzie to cheat - zależy mi tylko na ilości zdrowia, pancerza oraz amunicji. Wiem, że Valve za to banuje - jeśli napiszę to jako sterownik (ring0 jak się domyślam?) to będzie to UD? Macie poradniki jak coś takiego zrobić?

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

Za pomocą ZwQuerySystemInformation, PsLookupProcessByProcessId i PsGetProcessImageFileName szukasz procesu csgo.exe. Podczepiasz się do niego za pomocą KeStackAttachProcess i stamtąd masz dostęp do pamięci normalnie za pomocą memcpy.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Za pomocą ZwQuerySystemInformation, PsLookupProcessByProcessId i PsGetProcessImageFileName szukasz procesu csgo.exe. Podczepiasz się do niego za pomocą KeStackAttachProcess i stamtąd masz dostęp do pamięci normalnie za pomocą memcpy.

Czy z pomocą tego artykułu http://cpp0x.pl/artykuly/?id=60 jestem w stanie napisać takiego grabbera undetected przez VAC jako sterownik?

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

Wystarczy zwykła znajomość WinAPI, programowanie w kernel mode nie różni się wiele od tego user mode pod wieloma względami. Ten artykuł pokazał tylko jak napisać sterownik hello world, wątpię że on Ci się do czegoś przyda.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...