Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulepszanie komputerów intel ~ "szkolnych"

Sebskitz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spytam krótko. Ostatnio latałem po necie I znalazłem od groma komputerów znanych nam wszystkim - mówie o tych szkolnych Dell'ach lub HP z intelami dual core itp - za naprawde niskie ceny. Na ebay'u znalazłem wiele kompów z 2gb ram, jakims pentium 2.99ghz czy celeron'ami I 500gb hdd po €50-60 max. Czy warto jest kupywac takie starocie I wrzucac do nich lepsze czesci? Nie mówie tu o budowaniu zabójców fps, po prostu aby dało sie na takim czymś pograć w lola, metin, i innymi grami z ok ustawieniami, ewentualnie renderowac cos w cinema 4d/ after effects. Ile myślicie by kosztowało takie cos? Mieszkam za granica, tak dla info

harley.png

Opublikowano

Rozbudowa takiego to praktycznie koszt kupna używanego kilkukrotnie lepszego. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

raz ze wiekszosc normalnych kart tam nie wsadzisz, budy sa male i wchodzi wiekszosc tylko low profile

nie ma sensu kiedy kupno mobo z c2d to koszt nie wiekszy jak 100 zl, a dyski czy ramy czy obudowa to grosze

­

Opublikowano

Zasilacze z góry są do wymiany, praktycznie obliczone do działania przy tym co jest w środku już zamontowane, 200-275 W montowane są maksymalne.

Na dodatek to są  tylko zasilacze obudową pasujące do tego zestawu, nie można wstawić zwykłego zasilacza prostokątnego. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...